Buzz

«Hereditary»: Πρώτο ανατριχιαστικό τρέιλερ για την ταινία τρόμου που έκανε το Σάντανς να παραληρεί

στα 10

Αν πιστέψουμε τις ενθουσιώδεις κριτικές, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αρι Αστερ προβλέπεται να είναι η ταινία τρόμου της χρονιάς.

«Hereditary»: Πρώτο ανατριχιαστικό τρέιλερ για την ταινία τρόμου που έκανε το Σάντανς να παραληρεί

Update 11/5: Δείτε στο τέλος του κειμένου το... εορταστικό τρέιλερ που κυκλοφόρησε με αφορμή τη γιορτή της μητέρας

Update 17/4: Δείτε στο τέλος του άρθρου το νέο τρέιλερ της ταινίας.

Σε μια –κατά γενική ομολογία– μάλλον χλιαρή χρονιά για το μεγαλύτερο αμερικανικό φεστιβάλ κινηματογράφου, το «Hereditary» υπήρξε μια από τις ελάχιστες ταινίες που ξεχώρισαν με διαφορά στο φετινό Φεστιβάλ του Σάντανς, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και κολακευτικές συγκρίσεις με κλασικά αριστουργήματα κινηματογραφικού τρόμου όπως ο «Εξορκιστής», η «Λάμψη» και το «Μωρό της Ρόζμαρι».

Κι αν αυτά ακούγονται ίσως ως υπερβολές, το σίγουρο είναι πως το «Hereditary» μοιάζει καταδικασμένο να ακολουθήσει την ένδοξη μοίρα πρόσφατων καλλιτεχνικών επιτυχιών του είδους όπως το «The Babadook» και το «The Witch», και να αποτελέσει την πιο πολυσυζητημένη ταινία τρόμου για τη φετινή χρονιά.

Διαβάστε ακόμη: «Ι’m not crazy!»: Κανείς δεν πιστεύει την Κλερ Φόι στο πρώτο τρέιλερ για το «Unsane» του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Hereditary 607

Οχι και μικρό κατόρθωμα για τον πρωτοεμφανιζόμενο Αρι Αστερ, ο οποίος μόλις με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο μοιάζει να έχει φιλοτεχνήσει το δεξιοτεχνικό εφιαλτικό πορτρέτο μιας δυσλειτουργικής οικογένειας όπου «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα».

Οταν η Ελεν, η μητριάρχης της οικογένειας Γκρέιχαμ, πεθαίνει, η οικογένεια της κόρης της αρχίζει να ξετυλίγει μυστηριώδη και σταδιακά ολοένα και πιο τρομακτικά μυστικά σχετικά με το παρελθόν τους. Οσα περισσότερα ανακαλύπτουν, τόσο περισσότερο βρίσκονται να προσπαθούν να ξεπεράσουν τη δυσοίωνη μοίρα που μοιάζουν να έχουν κληρονομήσει.

Hereditary 607

Πέρα από το ταλέντο του Αστερ, οι κριτικές μιλούν επίσης για μια συγκλονιστική ερμηνεία από την Τόνι Κολέτ, μια εξαιρετική ηθοποιό που δυστυχώς δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε τόσο συχνά πια σε πρωταγωνιστικούς ρόλους αντάξιους των υποκριτικών της ικανοτήτων. Οι περισσότεροι κριτικοί συμφωνούν ότι η ερμηνεία της εδώ θα ήταν αρκετή για να την στείλει στα Οσκαρ, αν η Ακαδημία δεν έτεινε να αγνοεί συνήθως τις καθαρόαιμες ταινίες του είδους. Δίπλα της συμπρωταγωνιστούν οι Αλεξ Γουλφ, Μάιλι Σαπίρο, Αν Ντάουντ και Γκάμπριελ Μπερν.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 8 Ιουνίου, κι ελπίζουμε να μην χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι να τη δούμε και στα μέρη μας. Προς το παρόν απολαύστε το πρώτο ανατριχιαστικό και εξαιρετικά ατμοσφαιρικό τρέιλερ παρακάτω.


Update 17/4: Δείτε το νέο, ακόμη πιο ανατριχιαστικό, τρέιλερ.


Update 11/5: Happy Mother's Day!


Διαβάστε ακόμη

Hereditary poster 607