Buzz

«Η Δουλειά της»: Η πρώτη μεγάλου μήκους του Νίκου Λαμπότ ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της

στα 10

Στην Αθήνα της κρίσης, μια παντρεμένη γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών αναγκάζεται να πιάσει για πρώτη φορά δουλειά, για να έρθει αντιμέτωπη με μια αληθινά σκληρή πραγματικότητα.

«Η Δουλειά της»: Η πρώτη μεγάλου μήκους του Νίκου Λαμπότ ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της

Η πρώτη μεγάλου μήκους του Νίκου Λαμπότ μετά από μια σειρά μικρού μήκους και το ντοκιμαντέρ «Οι Αθάνατοι στο Νοτιότερο Ακρο της Ευρώπης» που συν-σκηνοθέτησε με τον Γιώργο Μουστάκη το 2013, αφηγείται μια ιστορία που δυστυχώς μοιάζει υπερβολικά γνώριμη στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων.

Στο κέντρο της βρίσκεται η Παναγιώτα μια 37χρονη γυναίκα, ρομαντική αλλά με ελάχιστα εφόδια στην ζωή της, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Οταν ο άντρας της θα χάσει την δουλειά του, οι οικονομίες τους θα εξαντληθούν και η σύνταξη της μητέρας του δεν θα αρκεί για να επιβιώσουν, η Παναγιώτα θα αφήσει για πρώτη φορά το σπίτι της και την ανατροφή των παιδιών της για να αναζητήσει δουλειά.

Δείτε ακόμη: Ο Σύλλας Τζουμέρκας παραδίδει στο 70ό Φεστιβάλ του Λοκάρνο «Ενα Μανιφέστο για τους Απόξενους»

Η δουλεία της 607

Η πρόσληψή στης στο συνεργείο καθαρισμού ενός πολυκαταστήματος θα είναι η πρώτη της επαφή με έναν σκληρό κόσμο εκμετάλλευσης και σκληρού ανταγωνισμού, σύμπτωμα μιας κοινωνίας σε κατάρρευση, αλλά η ανάγκη της να κρατήσει την δουλειά θα την κάνει να τα αποδεχτεί και να τα υπομείνει κάνοντας μια σειρά από σκληρές κι επώδυνες υποχωρήσεις.

Ομως την ίδια στιγμή, αφήνοντας πίσω την μονοτονία της ζωής μιας νοικοκυράς για ένα νέο περιβάλλον, η Παναγιώτα ανακαλύπτει μια καινούρια αίσθηση «οικονομικής ανεξαρτησίας», στέκεται για πρώτη φορά στα πόδια της, χτίζει φιλίες και νιώθει για πρώτη φορά σημαντική. Κι ότι κι αν ακολουθήσει, εκείνη δεν θα είναι πια ποτέ ξανά η ίδια.

Η δουλεία της 607

Σύμφωνα με το σημείωμα του σκηνοθέτη η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που ήταν αρκετά αθώα κι αφελής για να νιώσει ότι κατόρθωσε να ανακαλύψει έναν καινούριο εαυτό ακόμη και μέσα σε αληθινά φρικτές συνθήκες εργασίας. Ομως ακόμη κι αν η ταινία αφηγείται μια «δύσκολη» ιστορία βασισμένη σε μια ακόμη πιο σκληρή πραγματικότητα στις προθέσεις του σκηνοθέτη δεν είναι ένα «σκοτεινό μελόδραμα. Παρά την αβεβαιότητα, το στρες και την πίεση, η ιστορία εμπλουτίζεται με απρόσμενες εξάρσεις χιούμορ, στιγμές ελαφράδας κι ελπίδας. Το τραγικό συνυπάρχει με το αστείο, όπως συμβαίνει και στην αληθινή ζωή, δημιουργώντας το αίσθημα μιας “τρέλας της καθημερινότητάς”», λέει ο Νίκος Λαμπότ.

Δείτε επίσης: «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στη Στερεά Ελλάδα

Η δουλεία της 607

«Η Δουλειά της» είναι γραμμένη από τον σκηνοθέτη και την Κατερίνα Κλετσιώτη με βασικούς πρωταγωνιστές την Μαρίσα Τριανταφυλλίδου και τον Δημήτρη Ημελλο ενώ η παραγωγή είναι της Μαρίας Δρανδάκη (Homemade Films, Ελλάδα), της Ζουλί Παρατιάν (Sister Productions, Γαλλία) και του Μίλαν Στογιάνοβιτς (Sense Productions, Σερβία), με την υποστήριξη του ΕΚΚ της ΕΡΤ του CNC του Κέντρου Κινηματογράφου της Σερβίας και του Cineventure.

Η δουλεία της 607

Δείτε ακόμη: