Buzz

Help! Ντοκιμαντέρ για τους Beatles ζητά τη βοήθειά σου

στα 10

Στη νέα τάση που θέλει το κοινό να συμμετέχει δημιουργικά στην παραγωγή των ταινιών, κινείται το «The Beatles Live!», ένα ντοκιμαντέρ για την μπάντα που ανέκαθεν πρωτοστατούσε στην καινοτομία.

Help! Ντοκιμαντέρ για τους Beatles ζητά τη βοήθειά σου

Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ χαρακτηρίζουν το «The Beatles Live!» ως «μια παγκόσμια, ομαδική έρευνα που θ’ αποκαλύψει χαμένα υλικά». Η OVOW Productions έχει βάλει σκοπό ν’ αφηγηθεί την ιστορία του συγκροτήματος, μέσα από υλικά που τράβηξαν οι fans. Γι’ αυτό και αναζητά φωτογραφίες, bootlegs, ηχογραφήσεις, στιγμιότυπα από αφίξεις σε αεροδρόμια και επισκέψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ή απλώς ιστορίες κι αναμνήσεις όσων έκαναν την Beatlemania πραγματικότητα!

Το κόνσεπτ της δημιουργίας του ντοκιμαντέρ με βάση τους θαυμαστές του γκρουπ, είναι ίδιο με το πρότζεκτ που ετοιμάζει ο Ρίντλεϊ Σκοτ για τον Μπρους Σπρίνγκστιν, ζητώντας… τη βοήθεια του κοινού! [[διαβάστε περισσότερα για το «Springsteen and I»](https://flix.gr/news/springsteen-and-i-akoyne-oi-ellhnes-bloodbrothers.html)]

Η OVOW δουλεύει με συλλέκτες, επίσημα αρχεία και ειδήμονες στη στρατηγική των social media για να εντοπίσει υλικά από την πορεία των Beatles, από τον Οκτώβριο του 1963, ως την τελευταία μεγάλη συναυλία τους, στο Candlestick Park του Σαν Φρανσίσκο στις 29 Αυγούστου του 1966: αυτά τα τέσσερα χρόνια περιλαμβάνουν περισσότερες από 253 συναυλίες σε 114 πόλεις του κόσμου!

Φυσικά η παραγωγή τελεί υπό την έγκριση της Apple Corps, χωρίς όμως χρηματοδότηση, προς το παρόν, από τους δικαιούχους των άλμπουμς του συγκροτήματος. Προς το παρόν, η ομάδα της ταινίας ασχολείται με τη συγκέντρωση και πιστοποίηση των υλικών. Οπως λένε στην έκκλησή τους, «τα έγχρωμα ερασιτεχνικά υλικά είναι αυτή τη στιγμή τα σημαντικότερα. Ησασταν εκεί; Ηταν μήπως οι γονείς, ή οι παππούδες σας;»

Κάντε μια ερώτηση και… απευθυνθείτε στο επίσημο website του «The Beatles Live!»

Tags: BEATLES