Industry

Εχουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

στα 10

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και ανακοινώθηκαν τα ονόματα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Εχουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
Ο Νίκος Περάκης ψηφίζει

Πρόεδρος επανεξελέγη ο Βασίλης Κατσούφης, στη δεύτερη θητεία του μετά την πρώτη του εκλογή το 2013.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτελείται από τους Γιώργο Φρέντζο (διευθυντή φωτογραφίας), Αλέξη Καρδαρά (σκηνοθέτη - σεναριογράφο), Κόρα Καρβούνη (ηθοποιό), Χρίστο Γεωργίου (σκηνοθέτη), Γιώργο Μακρή (ηθοποιό - σεναριογράφο), Αλεξάνδρα Μπουσίου (παραγωγό).

Ακαδημία Εκλογές 2016 O Νίκος Περάκης ψηφίζει - εφορευτική επιτροπή η παραγωγός Ελένη Κοσσυφίδου

Στη γενική συνέλευση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη αποφάσισαν τη θέσπιση του Βραβείου Ίρις, Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (animation), καθώς όλο και περισσότεροι νέοι δημιουργοί ασχολούνται με το animation. Σύμφωνα με επίσημο δελτίο Τύπου της Ακαδημίας «Η συμμετοχή των ταινιών τους σε μια ξεχωριστή κατηγορία βράβευσης, αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς τους και φιλοδοξεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση σε αυτό το είδος της κινηματογραφικής αφήγησης.»

Τα μέλη της Ακαδημίας, προσκαλούν επίσης, τους Ελληνες Casting Directors, να εγγραφούν στην ΕΑΚ, καθώς αποφάσισαν να τους εντάξουν στην κατηγορία των Καλλιτεχνικών Συντελεστών που έχουν δικαίωμα εγγραφής σε αυτήν.

Μετά από τρία επιτυχημένα χρόνια θητείας, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο παραδίδει τη σκυτάλη σε ένα ανανεωμένο σχήμα, που όμως διατηρεί ταυτόχρονα μια συνέχεια στη σύνθεση του. Το νέο ΔΣ θα κληθεί τις επόμενες ημέρες, να συγκροτηθεί σε σώμα, και να αναλάβει τη διοίκηση της ΕΑΚ.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου παρουσιάζει τις ελληνικές ταινίες της χρονιάς