Buzz

H Ελεν Μίρεν είναι περήφανη για τις «ξεδιάντροπες γυναίκες» που αλλάζουν τα δεδομένα

στα 10

Κι ανάμεσά τους μετρά και την Κιμ Καρντάσιαν...

H Ελεν Μίρεν είναι περήφανη για τις «ξεδιάντροπες γυναίκες» που αλλάζουν τα δεδομένα

Εβδομήντα χρονών, Dame, βραβευμένη με Οσκαρ και μια από τις σπουδαίες ηθοποιούς κάθε γενιας, η Ελεν Μίρεν δεν νοιώθει ότι έχει να δώσει πλέον λογαριασμό σε κανέναν, ούτε ως ηθοποιός ούτε ως γυναίκα. Μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξή της για τον τρόπο που η εικόνα της γυναίκας άλλαξε μέσα στα χρόνια, η Μίρεν υπερασπίστηκε όλες εκείνες τις γυναίκες που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν και να συμμορφωθούν στους κανόνες της πουριτανικής κοινωνίας από τον φόβο να ντροπιαστούν.

«Οταν μεγάλωνα θα σε θεωρούσαν τσούλα ακόμη κι αν φαινόταν λίγη από την τιράντα του σουτιέν σου στον ώμο σου. Οι γυναίκες έπρεπε να συμμορφώνονται στους αποδεκτούς κανόνες ηθικής, ελέγχονταν μέσω μιας διαδικασίας που τις ντρόπιαζε. Ομως αγαπώ τις ξεδιάντροπες γυναίκες. Τις ξεδιάντροπες και περήφανες γι αυτό» λέει η ηθοποιός.

Ελεν Μίρεν

Η ίδια δηλώνει ανακουισμένη που η ταμπέλα του sex symbol που κάποτε την συνόδευε αλλά «λατρεύω τις γυναίκες που είχαν τον έλεγχο του κορμιού τους όπως η Μαντόνα, η Κρίσι Χάιντ, η Τζόαν Τζέτ. Αγαπω τις Pussy Riot περισσότερο απ΄ο,τιδήποτε στον κόσμο» λέει. «Ολες αυτές οι γυναίκες σήκωσαν το μεσαίο τους δάχτυλο στη λέξη «τσούλα». Φόρεσαν ότι ήθελαν να φορέσουν, συμπεριφέρθηκαν με τον τρόπο που ήθελαν να συμπεριφερθούν».

Ελεν Μίρεν 607

Και η Dame Ελέν, έχει να πει καλά λόγια ακόμη και για την Κιμ Καρντάσιαν και τον τρόπο που άλλαξε την εικόνα ενός «ιδανικού» σώματος . «Δεν είμαι φαν των Καρντάσιαν, είναι ένα φαινόμενο που δεν με ενδιαφέρει, αλλά υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια στην Κιμ και στον τρόπο που επέτρεψε στις γυναίκες να έχουν πισινό σήμερα. Χάρη στην Καρντάσιαν και στην Τζένιφερ Λόπεζ πριν από αυτή είμαστε ελεύθερες να έχουμε γλουτούς πλέον, κάτι που είναι σπουδαίο. Εξαιρετικά θετικό».

Ελεν Μίρεν 607

Δείτε ακόμη: