Buzz

20 χρόνια από το «Heat»: οι Μάικλ Μαν, Αλ Πατσίνο & Ρόμπερτ Ντε Νίρο μιλούν για την ταινία στον Κρίστοφερ Νόλαν

στα 10

Πατήστε το play και παρακολουθήστε σκηνοθέτη και θρυλικούς πρωταγωνιστές ενός από τα καλύτερα crime classics να εξιστορούν στον Κρίστοφερ Νόλαν τις αναμνήσεις τους από τα γυρίσματα του «Heat». Nαι, πέρασαν 20 χρόνια!

20 χρόνια από το «Heat»: οι Μάικλ Μαν, Αλ Πατσίνο & Ρόμπερτ Ντε Νίρο μιλούν για την ταινία στον Κρίστοφερ Νόλαν

Στο αμφιθέατρο της Ακαδημίας στο Λος Αντζελες πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων από την πρεμιέρα του «Heat» του Μάικλ Μαν. Το νεονουάρ αστυνομικό θρίλερ που βασιζόταν εν μέρει στην αληθινή ιστορία ενός αστυνομικού και της εμμονής του να συλλάβει έναν ιδιοφυή ληστή, γνώρισε μεγάλη επιτυχία τότε, αλλά, το σπουδαιότερο, απέδειξε με το πέρασμα των χρόνων ότι ο μύθος μίας καλογραμμένης, εξαιρετικά σκηνοθετημένης ταινίας με ένα θρυλικό πρωταγωνιστικό δίδυμο δεν γερνάει ποτέ.

Ηeat 20 607 1

Δείτε ακόμη: Ο Μάικλ Μαν ετοιμάζει το πρίκουελ του «Heat». Σε βιβλίο

Η Ακαδημία πρόβαλε την 4Κ ανακαινισμένη κόπια της ταινίας για τους τυχερούς σινεφίλ που εξασφάλισαν πρόσκληση, αλλά επίσης είχε μία ακόμα έκπληξη για το κοινό. Με συντονιστή (!) της συζήτησης τον Κρίστοφερ Νόλαν, οι Μάικλ Μαν, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο ανέβηκαν στη σκηνή και απάντησαν σε ερωτήσεις των θεατών.

Heat 20 year anniversary 607 2

Πώς προσέγγισαν τους ήρωες, ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση, πώς ο Μαν τους αποτύπωσε με ένα παιχνίδι με το φως τις σκιές και τα χρώματα, πώς γυρίστηκε η διάσημη σκηνή στο καφέ, πώς το Λος Αντζελες μεταμορφώθηκε σε έναν ακόμα χαρακτήρα του δράματος, πώς η μεταφορά από φιλμ σε ψηφιακή κόπια έκανε την εικόνα καλύτερη (ναι, το ομολογεί ο ίδιος ο Ντάντε Σπινότι!)

«Δεν το έχω πει ποτέ ξανά δημόσια» ομολογεί ο Πατσίνο «αλλά εγώ τον φαντάστηκα και τον ερμήνευσα σαν να ήταν σε στερητικό σύνδρομο από την κόκα...»

Απολαύστε τα βίντεο της συζήτησης:

.

.

.

.

Διαβάστε περισσότερα:

Tags: Heat