Buzz

Οι «Simpsons» αφαιρούν επεισόδιο με τον Μάικλ Τζάκσον μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland»

στα 10

Ενα από τα πιο κλασικά επεισόδια της σειράς μπαίνει στο ράφι, με τους δημιουργούς της να θεωρούν πως ήταν η μοναδική επιλογή που είχαν.

Οι «Simpsons» αφαιρούν επεισόδιο με τον Μάικλ Τζάκσον μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland»

Ηδη πριν την προβολή του, το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του Νταν Ριβς και παραγωγής HBO, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και έχει συζητηθεί όσο τίποτε άλλο. Μετά την προβολή του όμως αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να τον αποκηρύττουν τον Μάικλ Τζάκσον ως καλλιτέχνη, με πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στο εξωτερικό, και ήδη και έναν στην Ελλάδα, να σταματούν να παίζουν τα τραγούδια του.

Δεν είναι όμως μόνο οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που αφήνουν στο παρελθόν τον Μάικλ Τζάκσον. Οι δημιουργοί των «Simpsons» αποφάσισαν να αποσύρουν ένα από τα πιο κλασικά επεισόδια της σειράς που φιλοξενούσε την φωνή του διάσημου ποπ σταρ. Ο παραγωγός της σειράς Τζέιμς Λ. Μπρουκς μιλώντας στην Wall Street Journal δήλωσε πως «νιώσαμε πως ήταν η μοναδική επιλογή που έπρεπε να πάρουμε», ενώ οι συνάδελφοί του Ματ Γκρένινγκ και Αλ Τζιν συμφωνούν με την απόφασή του αυτή.

Διαβάστε ακόμα: Είναι το «Leaving Neverland» ο δεύτερος θάνατος του Μάικλ Τζάκσον;

simpsons stark raving dad 607

Πρόκειται για το επεισόδιο της τρίτης σεζόν με τίτλο «Stark Raving Dad» το οποίο πρωτοπαίχτηκε το 1991 με τον Χόμερ Σίμπσον να κλείνεται σε ένα ψυχιατρείο όπου γνωρίζει έναν μεγαλόσωμο άντρα τον Λίον Κομπόβσκι, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι ο Μάικλ Τζάκσον. Ο Τζάκσον είπε την ιδέα αυτή στον δημιουργό της σειράς Ματ Γκρένινγκ από το τηλέφωνο και αμέσως την λάτρεψε. Ο Τζάκσον ηχογράφησε τον ρόλο του χωρίς όμως να μπει στα credits λόγω συμβολαίου, ενώ έγραψε και το τραγούδι «Happy Birthday Lisa» (το οποίο όμως δεν τραγούδησε ο ίδιος αλλά κάποιος άλλος που ακούγεται σαν αυτόν).

Ο Μπρουκς συνέχισε λέγοντας πως «είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας επεισόδια. Εχουμε πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από τη δημιουργία του και φυσικά αυτές δεν είναι αρκετές για να μας αφήσουν να το κρατήσουμε. Είμαι εναντίον στο να “καίμε βιβλία” αλλά εμείς είμαστε οι συγγραφείς στην προκειμένη περίπτωση και μας παίρνει να βγάλουμε ένα κεφάλαιο [από το βιβλίο μας].»

Το επεισόδιο «Stark Raving Dad» θα αφαιρεθεί από μελλοντικές επαναλήψεις της σειράς αλλά και από τα DVD/Blu-Ray που θα κυκλοφορήσουν αλλά αυτό, σύμφωνα με τον Μπρουκς, θα πάρει καιρό. Δείτε παρακάτω μια από τις πιο εμβληματικές σκηνές του συγκεκριμένου επεισοδίου.


Διαβάστε ακόμα: «Leaving Neverland»: Τρέιλερ για το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον