Buzz

«He can be violent». Τρέιλερ για το «J.A.C.E.»

στα 10

Λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Τόκιο και την επικείμενη συμμετοχή του στο διαγωνιστικό της Θεσσαλονίκης, η νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, έχει επίσημο, εντυπωσιακό, τρέιλερ.

«He can be violent». Τρέιλερ για το «J.A.C.E.»
Ο Χρήστος Λούλης σε μια σκηνή απο το «J.A.C.E.»

Και μόνο από το τρέιλερ μπορείς να αντιληφθείς το μέγεθος του «J.A.C.E.»: Διεθνής συμπαραγωγή, (Ελλάδα, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Τουρκία, Π.Γ.Δ.Μ.) με ένα -το λιγότερο- εντυπωσιακό καστ και μια ιστορία που διασχίζει σύνορα, δεκαετίες, τάξεις, διαγράφει την απόσταση από το σκοτάδι στο φως, από την τραγωδία στη μέθη της ευτυχίας και πάλι πίσω.

Ηρωάς του ένας κατατρεγμένος, εναλλακτικός «Ολιβερ Τουίστ», ο οποίος διαλέγει το όνομα Jace. Χωρίς, πατρίδα και οικογένεια, βιώνει την ωμότητα από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής του μέσα από αλλεπάλληλες τραγωδίες και ανατροπές που τον οδηγούν σε μια εντελώς απρόβλεπτη εξέλιξη. Η ταινία εξελίσσεται σαν μια «νουάρ» απεικόνιση της σύγχρονης και ανεστραμμένης Οδύσσειας του, μοιάζει με ένα διαφορετικό, σκοτεινό, αλλά πάντα συναρπαστικό παραμύθι για μεγάλους.

Πρωταγωνιστής του φιλμ είναι ο Αλμπαν Ουκάτζ ένας ηθοποιός που γνωρίσαμε από την «Σιωπή της Λόρνα», αλλά κι ένα κάστ από τους καλύτερους έλληνες ηθοποιούς του σήμερα: Αργύρης Ξάφης, Ακύλλας Καραζήσης, Χρήστος Λούλης, Γιάννης Τσορτέκης, Κώστας Μπερικόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Στεφανία Γουλιώτη, Κόρα Καρβούνη, Ιερώνυμος Καλετσάνος.

Οι πρώτες εικόνες από το τρέιλερ, μας προϊδεάζουν για ένα φιλμ πλούσιο σε δράση, πετυχημένο σε ατμόσφαιρα, εντυπωσιακό σε επίπεδο παραγωγής, δαιδαλώδες στην πλοκή του, γοητευτικά μυστηριώδες στις προθέσεις του. Ακριβώς όπως μας έχει ήδη συνηθίσει ο δημιουργός του, ο οποίος ευτυχώς, ποτέ δεν φοβήθηκε να αναμετρηθεί με το μεγάλο σινεμά.