Buzz

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι επιστρέφει στην ενεργό δράση

στα 10

Μετά από σχεδόν 4 χρόνια απουσίας, ο σπουδαίος αυτός Ιάπωνας animator επιστρέφει με μια νέα μεγάλου μήκους ταινία.

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι επιστρέφει στην ενεργό δράση

Το 2013 ο Χαγιάο Μιγιαζάκι είχε ξαφνιάσει τους πάντες στην πρεμιέρα του «The Wind Rises» στο φεστιβάλ της Βενετίας, όταν ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από το να φτιάχνει ταινίες. Όμως σχεδόν 4 χρόνια μετά την ανακοίνωσή του αυτή, ο σπουδαίος αυτός Ιάπωνας animator επιστρέφει για άλλη μια ταινία.

Διαβάστε ακόμα: H πρώτη τηλεοπτική σειρά του Studio Ghibli, «Ronja, the Robber’s Daughter», αποκτά το δικό της τρέιλερ

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ένας από τους παραγωγούς του Studio Ghibli, ο Τόσιο Σουζούκι ο οποίος ήταν και ένας από τους παραγωγούς της πρόσφατα υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας «Η Κόκκινη Χελώνα», σε μια συνέντευξη του λίγο πριν την βραδιά των βραβείων Όσκαρ, το οποίο μάλιστα επιβεβαίωσε και ένας ανταποκριτής του Kyodo News, ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το Kyodo News μάλιστα ο Σουζούκι είπε πως ο Μιγιαζάκι εργάζεται πολύ σκληρά για να τελειώσει την ταινία.

Ο Μιγιαζάκι, αν και είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση, συνέχιζε να πηγαίνει στα γραφεία του Studio Ghibli για να δουλεύει. Όλο αυτό το διάστημα μάθαινε το πως να σχεδιάζει σε υπολογιστή, φτιάχνοντας ταυτόχρονα την πρώτη του εξ ολοκλήρου μικρού μήκους CGI ταινία κινουμένων σχεδίων «Kemushi no Boro (Boro the Caterpillar)», την οποία έκανε για το μουσείο Ghibli στο Τόκιο. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η νέα ταινία του Μιγιαζάκι θα είναι μια μεγάλου μήκους ταινία του «Kemushi no Boro», η οποία μιλάει για την ιστορία μιας πολύ μικρής κάμπιας, τόσο μικρής μάλιστα που μπορούσε κάποιος να λιώσει ανάμεσα στα δάκτυλά του. Όποια και να είναι αυτή πάντως, πρόκειται να κυκλοφορήσει λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, με τον Σουζούκι να κάνει την παραγωγή.

Δείτε παρακάτω ένα κλιπ από την δημιουργία του «Kemushi no Boro».


Διαβάστε ακόμη:

miyazaki2