Industry

Ο Κουέντιν Ταραντίνο προμηθεύει 50 κινηματογράφους με προτζέκτορες 70mm

στα 10

Ο Ταραντίνο θέλει να εξασφαλίσει ότι θα δούμε το «The Hateful Eight» με τις συνθήκες που έχει οραματιστεί και δικαιώνουν τον τρόπο που το γύρισε. Και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Αποστολή του να επαναφέρει τον κόσμο στις αίθουσες.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο προμηθεύει 50 κινηματογράφους με προτζέκτορες 70mm

Ο Κουέιντιν Ταραντίνο είναι υπέρμαχος της διάσωσης του φιλμ. Της επανεκπαίδευσης του κοινού να παρακολουθούν σινεμά στην αίθουσα, στην μεγάλη οθόνη. Ο τρόπος του να εμπνεύσει μία τέτοια επιστροφή θα φανεί στην επόμενη, πολυαναμενόμενη ταινία του. Το «The Hateful Eight» έχει γυριστεί σε φιλμ 70mm και απαιτεί συγκεκριμμένες συνθήκες για να αναδείξει την άγρια ομορφιά του.

Για αυτό κι ο Ταραντίνο έχει σχέδιο. Θα εξασφαλίσει σε 50 κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο 70ηδες προτζέκτορες και αναμορφικούς φακούς ώστε να δικαιώσει τη high resolution φωτογραφία της ταινίας του και να δώσει την ευκαιρία στους θεατές να καταλάβουν το πραγματικό μεγαλείο μίας κινηματογραφικής εμπειρίας.

Δείτε ακόμα: The Hateful Eight: Δείτε το πρώτο teaser

The Hateful Eight 607

Με τις νέες, φθηνότερες, ευκολότερες τεχνολογίες διαθέσιμες, σχεδόν κανείς δεν γυρίζει πλέον σε φιλμ. Η επιλογή του Ταραντίνο είναι δήλωση και κινηματογραφική στάση απέναντι στα πράγματα. Μαζί με τον φωτογράφο του Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον επέλεξαν το σπάνιο Ultra Panavision 70 format (τελευταία φορά χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Khartoum» το 1966) γιατί ήθελαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο από τον καναπέ. Να μην κατεβάσουν την ταινία. Να μην την δουν «streaming». Να βγουν από τη βολή τους, που για πολλούς θα είναι ο θάνατος της κινηματογραφικής αίθουσας.

Hateful Eight 607

Μετά από μία προβολή μέρους του «The Hateful Eight» στο Cine Gear Expo, ο διευθυντής φωτογραφίας Μπιλ Μπένετ (ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με την ταινία, απλώς βρέθηκε στο κοινό) έγραψε στο twitter τον ενθουσιασμό του: «Μόλις είδα το Ultra Panavision 70 "Hateful Eight" του Ταραντίνο σε Anamorphic 70mm προβολή. Crazy beautiful!»

Διαβάστε τον αντίλογο: Ο Μάικ Λι αποκαλεί την προσπάθεια του Κουέντιν Ταραντίνο να σώσει το φιλμ... «bollocks»

Hateful Eight 607

«Ο Κουέντιν ήθελε να γυρίσει ένα επικό Γουέστερν, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ. Κάτι που θα σε κάνει να αναφωνήσεις "ουάου"...» είπε ο Πρόεδρος της Panavision Νταν Σασάκι, ο οποίος συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη. «Ακόμα κι ο ίδιος, όταν είδε το πρώτο τεστ, άρχισε να χοροπηδάει στην καρέκλα του σινεμά σαν 8χρονο...»

Μπορούμε να τον φανταστούμε. Αλλωστε οι επιλογές του Ταραντίνο τελευταία είναι απόλυτα συνεπείς με την απόφασή του για τη διάσωση του φιλμ. Ακόμα και ο κινηματογράφος που αγόρασε και προγραμματίζει ο ίδιος κάθε μήνα, το «The New Beverly», προβάλει τα κλασικά και cult φιλμ του από 35άρια - πολλά από αυτά από την προσωπική συλλογή του σκηνοθέτη.

Διαβάστε περισσότερα για το «The New Beverly»: Πάμε στο σινεμά όπου τις ταινίες διαλέγει ο Κουέντιν Ταραντίνο;

Tarantino New Beverly 607

Περισσότερος Ταραντίνο: