Buzz

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα παραδοθεί σήμερα στην αστυνομία

στα 10

Σήμερα, Παρασκευή 25 Μαΐου, οι αρχές της Νέας Υόρκης θα συλλάβουν και θα οδηγήσουν στον ανακρτική τον Χάρβεϊ Γουάινστιν με τις κατηγορίες βιασμού πρώτου και τρίτου βαθμού.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα παραδοθεί σήμερα στην αστυνομία

Μετά από πολύμηνη έρευνα και πάνω από 90 γυναίκες που έχουν βγει μπροστά με τις ιστορίες τους, ο πάλαι ποτέ μεγαλοπαραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν και ο άνθρωπος που έκανε το όνομά του συνώνυμο με τη σεξουαλική κακοποίηση κι αφορμή για το ξέσπασμα του #metoo κινήματος, θα βρεθεί απέναντι στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το νεοοϋορκέζικο αστυνομικό ρεπορτάζ, οι αρχές έχουν (τουλάχιστον δύο) περιπτώσεις με ικανοποιητικά στοιχεία που μπορούν να στηρίξουν μήνυση και και να προχωρήσουν σε ένορκη εκδίκαση των υποθέσεων στα δικαστήρια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Στην πρώτη περίπτωση, στη μύνηση της Λουτσία Εβανς, ο Γουάινστιν θα κατηγορηθεί για βιασμό και στην άλλη (το όνομα της δεύτερης μηνύτριας είναι άγνωστο προς το παρόν) για επιβολή στοματικού σεξ.

Πριν από λίγες μέρες: Κάννες 2018: H Εϊζια Αρτζέντο επιτίθεται στον Χάρβεϊ Γουάινστιν και στη βιομηχανία που δεν τον σταμάτησε

Weinstein women 607

Διαβάστε κι αυτό: Η Ασλεϊ Τζαντ καταθέτει μήνυση εναντίον τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Οι Εισαγγελείς του Μαχνάταν θα καταθέσουν κατηγορίες πρώτου και τρίτου βαθμού βιασμού στην μία περίπτωση και πρώτου και δεύτερου βαθμού στη δεύτερη. Κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει περίπτωση να κατατεθούν μηνύσεις και για οικονομικά σκάνδαλα, επιπλέον των εγκλημάτων κακοποίησης.

Πάντως, ο Γουάινστιν αναμένεται να παραδοθεί ο ίδιος, συνοδεία του δικηγόρου του Μπέντζαμιν Μπράφμαν, στις 7 το πρωί ώρα Νέας Υόρκης, σε προανακριτικό γραφείο της Νέας Υόρκης και να οδηγηθεί με χειροπαίδες στο δικαστήριο. «Δεν θα υπάρξει καμία ιδιωτική ή διακριτική είσοδός του από τις πίσω πόρτες. Η σύλληψή του θα είναι ισότιμη με κάθε άλλο πολίτη και μπροστά στις κάμερες» δήλωσε υπάλληλος του προανακριτικού γραφείου του Μανχάταν.

Θυμηθείτε κι αυτό: Η Σάλμα Χάγιεκ περιγράφει πώς ο Χάρβεϊ Γουάινστιν μετέτρεψε σε εφιάλτη τα γυρίσματα του «Frida»

weinstein judd 607

Φημολογείται ότι οι αρχές κι οι δικηγόροι του Γουάινστιν παζαρεύουν ακόμα την εγγύηση του, ένα ποσό της τάξεως των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του. Ο Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς έχει απαιτήσει και τη δήμευση του διαβατηρίου του, καθώς τον χρήζει επίφοβο να δραπετεύσει.

Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν, από τις πρώτες γυναίκες που ξεσκέπασαν τον Γουάινστιν και τον κατηγόρησαν για βιασμό, έκανε δηλώσεις στο άκουσμα της εξέλιξης. «Πριν από 20 χρόνια δε θα πίστευα ποτέ ότι μπορεί να ζήσω μία τέτοια εξέλιξη. Είμαι κι εγώ ένα από τα θύματα αυτού του βιαστή και είχα εγκαταλείψει κάθε ελπίδα ότι θα τον δω να αντιμετωπίζει τα εγκλήματά του στο δικαστήριο. Σήμερα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη δικαιοσύνη. Ημασταν νεαρές κοπέλες, κακοποιηθήκαμε από αυτόν τον άνθρωπο και τρομοκρατηθήκαμε από το δίκυτο των συνεργατών του που τον διευκόλυνε. Ας είναι αυτή η εξέλιξη μία αχτίδα ελπίδας που θα στηρίξει όλα τα θύματα εκεί έξω να βγουν και να πουν την αλήθεια τους...»

H Τζόντι Κάντορ , η δημοσιογράφος των New York Times που συνετέλεσε στην αποκάλυψη του σκανδάλου, έγραψε σ' ένα tweet τον ιδανικό επίλογο μίας τέτοιας είδησης. «Είμαι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν. Ξέρεις τι μπορώ να κάνω». Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πια. «Οχι πια.»


Διαβάστε περισσότερα: