Industry

Ο βασιλιάς δεν μένει πια εδώ: Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν απολύθηκε από τη Weinstein Co.

στα 10

Με τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση να συρρέουν, η Weinstein Co. απέλυσε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, ιδρυτή της κι έναν από τους ισχυρότερους παραγωγούς της Αμερικής τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο βασιλιάς δεν μένει πια εδώ: Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν απολύθηκε από τη Weinstein Co.

«Καταλαβαίνω πως ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκα σε συνεργάτες μου στο παρελθόν έχει προκαλέσει πολύ πόνο και απολογούμαι ειλικρινά γι' αυτό. Αν και προσπαθώ για να βελτιωθώ, ξέρω ότι ο δρόμος είναι μεγάλος.» Με αυτήν την ανακοίνωση απάντησε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν στις κατηγορίες - σοκ που δημοσιεύτηκαν στους New York Times και αποκάλυψαν υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης δεκαετιών, όπως και οκτώ τουλάχιστον περιπτώσεις τις οποίες ο παραγωγός είχε εμποδίσει να φτάσουν στη δημοσιότητα και στο δικαστήριο με εξωδικαστικούς συμβιβασμούς.

Διαβάστε ακόμη: Το Χόλιγουντ παρακολουθεί σοκαρισμένο την πτώση του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Harvey Weinstein

Προσπαθώντας, προφανώς, να διασώσουν το επιχειρηματικό τους κύρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τής Weinstein Company, ο Λανς Μέροφ, ο Ρίτσαρντ Κένινγκσμπεργκ, ο Ταράκ Μπεν Αμάρ, αλλά και ο αδελφός τού Χάρβεϊ, Ρόμπερτ Γουάινστιν, αποφάσισαν να απολύσουν τον ιδρυτή τής εταιρίας, στέλνοντας και μια δήλωση στα media: «Με την αποκάλυψη νέων δεδομένων για την ανάρμοστη συμπεριφορά τού Χάρβεϊ Γουάινστιν, που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, οι διευθυντές τής Weinstein Company αποφάσισαν - κι ενημέρωσαν τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν - ότι η συνεργασία του με τη Weinstein Company τερματίζεται άμεσα.»

Σύμφωνα με πληροφορίες τού Hollywood Reporter, την Κυριακή έγινε μια εκρηκτική συνεδρίαση στη TWC, όπου η εταιρεία προσέφερε στον Χάρβεϊ τη δυνατότητα να αποχωρήσει οικειοθελώς (με το αζημίωτο φυσικά), αλλά εκείνος αρνήθηκε, λέγοντας ότι σε λίγο καιρό το σκάνδαλο θα ξεθυμάνει. Το Διοικητικό Συμβούλιο είχε διαφορετική άποψη κι αποφάσισε την απόλυσή του, ενημερώνοντας, ταυτόχρονα, τους σταθερούς συνεργάτες σκηνοθέτες και ηθοποιούς για την παύση του, σε μια απόπειρα ταχύτατου ελέγχου ζημιών.

Harvey Weinstein Με τη Νικόλ Κίντμαν

Την ίδια στιγμή, όλες οι πλευρές που σχετίστηκαν ποτέ με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν κόβουν δημόσια τους δεσμούς τους μαζί του, τρομοκρατημένοι, όπως είναι προφανές, μην καούν από τη φωτιά: η δικηγόρος του, Λίσα Μπλουμ, αποσύρθηκε, ενώ επώνυμοι Δημοκρατικοί επικρίνουν στεντόρεια τη συμπεριφορά του, μια και από το 1992 ως σήμερα, ο Γουάινσταϊν έχει χρηματοδοτήσει με περίπου ενάμισι εκατομμύριο δολάρια την παράταξη. Χωρίς, βέβαια, κανείς να δείχνει έκπληκτος, για μια συνήθεια του Χάρβεϊ Γουάινστιν που ξαφνικά όλοι μοιάζει να γνώριζαν εδώ και δεκαετίες...

Διαβάστε ακόμη