Buzz

«Harriet»: Η Σίνθια Ερίβο είναι έτοιμη για το Οσκαρ της

στα 10

Μάς συστήθηκε (και μάς ανατίναξε το μυαλό) στο «Bad Times at El Royale». Σήμερα, η βραβευμένη με ΤΟΝΥ βρετανή ηθοποιός και τραγουδίστρια επιστρέφει με το «Harriet» - μία ταινία που της υπόσχεται μία πανηγυρική πορεία στα βραβεία.

«Harriet»: Η Σίνθια Ερίβο είναι έτοιμη για το Οσκαρ της

Στους θεατρικούς κύκλους ήταν ήδη γνωστή. Με την ερμηνεία της στην παράσταση «Το Πορφυρό Xρώμα» («The Colour Purple»), η 32χρονη βρετανή ηθοποιός είχε κερδίσει το 2015 το βραβείο ΤΟΝΥ.

Οι κινηματογραφόφιλοι καταφύγαμε στο google με το που εμφανίστηκε στην οθόνη ως «Νταρλίν» στο «Δύσκολες Ωρες στο Ελ Ρουαγιάλ» («Bad Times at El Royale») του Ντρου Γκόνταρντ. Ο ρόλος είχε γραφτεί αρχικά για την Beyoncé, αλλά ο δισταγμός της ντίβας να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη μάς χάρισε μία αποκάλυψη. Γιατί η Σίνθια Ερίβο είναι μια μεγάλη αποκάλυψη.

Ως η back up singer των live του Λας Βέγκας, που βρέθηκε στο αμαρτωλό ξενοδοχείο με ένα μυστικό ήταν συγκλονιστική - αν θυμάστε τη σκηνή των «μυστικών διαδρόμων παρακολούθησης» όπου τραγουδά το «You Can't Hurry Love», μία σκηνή που γυρίστηκε 27 φορές με την Ερίβο να πηγαίνει το τραγούδι live και acapela, ξέρετε τι εννοούμε. Αλλά, όχι. Δεν μάς άφησε άφωνους μόνο η φωνάρα της, όσο η αριστοτεχνική ερμηνεία της. Τα εκφραστικά υγρά της μάτια και μία κρυφή δύναμη που βγάζει ως άσσο από το μανίκι, όταν αυτό χρειάζεται.

Διαβάστε επίσης: Ρενέ Ζελβέγκερ για Οσκαρ στο τρέιλερ του «Judy»

Harriet 607 1

Harriet 607 2

Σήμερα, η Ερίβο επιστρέφει με ένα ακόμα πιο δυναμικό όχημα. Ενα ρόλο και μία ταινία που υπόσχεται βραβεία και καταξίωση.

Γιατί αυτά τα δυνατά, υγρά, εκφραστικά μάτια τώρα ερμηνεύουν ένα θρυλικό ιστορικό πρόσωπο για την αφροαεμερικανική κοινότητα (κι όχι μόνο). Το «Harriet» της Κάσι Λέμονς είναι η βιογραφία της Χάριετ Tάμπμαν - της γυναίκας που γεννήθηκε στη σκλαβιά, δραπέτευσε, και επέστρεψε στο Νότο με 13 διαφορετικές αποστολές για να βοηθήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορούσε να το σκάσει προς την ελευθερία.

Harriet 607 3

Η Τάμπαν πέρασε όλη την υπόλοιπη ζωής της να μάχεται κατά της δουλείας ως πολιτική ακτιβίστρια και σύμβολο ελευθερίας και ισότητας.

H ταινία θα κυκλοφορήσει στην Αμερική την 1η Νοεμβρίου και την Σίνθια Ερίβο πλαισιώνουν οι Τζανέλ Μονέ, Λέσλι Οντομ Τζούνιορ, Τζο Αλβιν, Τζένιφερ Νίτλς και Κλαρκ Πίτερς.

Δείτε το trailer και αναλογιστείτε πώς αυτός ο ρόλος θα μιλήσει στην Αμερική του Τραμπ και πώς τα μέλη της Ακαδημίας θα αντιδράσουν όταν σκέφτονται τις υποψηφιότητας Α' Γυναικείου για το 2020.


Διαβάστε επίσης:

Harriet poster 607