Industry

Ο Χάρης Ραφτογιάννης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ακαδημία Νέων Σκηνοθετών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

στα 10

Με την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, «Το Ποτάμι», ο Ελληνας σκηνοθέτης συμμετέχει στο πρόγραμμα First Films First του Goethe-Institut.

Flix Team
Ο Χάρης Ραφτογιάννης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ακαδημία Νέων Σκηνοθετών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Για τρίτη χρονιά, το Ινστιτούτο Goethe στέκεται στο πλευρό των πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών με το πρόγραμμα First Films First, με το οποίο απευθύνεται σε νέους κινηματογραφιστές, στηρίζοντάς τους στη μεγάλη περιπέτεια της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας τους με ένα καινοτόμο και εντατικό πρόγραμμα

Για το First Films First 2018/2019, από ελληνικής πλευράς επιλέχθηκε ο Χάρης Ραφτογιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ακαδημία Νέων Σκηνοθετών της Νοτιανατολικής Ευρώπης με το κινηματογραφικό πρότζεκτ «To Ποτάμι» («Τhe River»).

Διαβάστε ακόμη: First Films First 2018/2019: Το Ινστιτούτο Goethe στο πλευρό των πρωτοεμφανιζόμενων

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης λέει για την ταινία του:

«Ό,τι είναι “πρόοδος” για τον Μάκη είναι απειλή για τη Μαρία. Eνα τροχαίο ατύχημα τους φέρνει κοντά. Τα Μcnuggets ακόμα πιο κοντά. Αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα για να είναι μαζί. “Το Ποτάμι” είναι μια κωμικοτραγική ιστορία, για δύο ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στον κόσμο. Μια υπαρξιακή ιστορία αγάπης για δύο διαφορετικούς κόσμους, δύο “αντιπάλους” και την αγωνία τους να συναντηθούν».

Για την περίοδο 2016/17 είχαν επιλεγεί και συμμετείχαν από την Ελλάδα η Ασημίνα Προέδρου με την ταινία «Πίσω από τις Θημωνιές» («Behind the Haystacks») και ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος (N. Labot) με την ταινία «Η Δουλειά της» («Her Job»), ενώ για την περίοδο 2017/18 ο Θανάσης Νεοφώτιστος με την ταινία «Ο Πέτρος και ο Λύκος».

Συνεργάτης του Goethe-Institut στην Ελλάδα είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα First Films First μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμη