Buzz

Ο Κουέντιν Ταραντίνο διαλέγει τον Χανς Λάντα ως τον πιο αγαπημένο του χαρακτήρα που δημιούργησε ποτέ

στα 10

Τόσο αγαπημένο που αν δεν είχε ανακαλύψει τον Κριστόφ Βαλτς για να τον υποδυθεί ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει εντελώς το «Inglourious Basterds».

Ο Κουέντιν Ταραντίνο διαλέγει τον Χανς Λάντα ως τον πιο αγαπημένο του χαρακτήρα που δημιούργησε ποτέ

Ανάμεσα στην πληθωρική πινακοθήκη εκκεντρικών χαρακτήρων που έχει γεννήσει το συγγραφικό ταλέντο του Κουέντιν Ταραντίνο, δύσκολα θα μπορούσε να διαλέξει κανείς τον καλύτερο. Ο ίδιος ο δημιουργός, όμως, μοιάζει αρκετά σίγουρος για το ποιος είναι ο αγαπημένος του: ο μοχθηρός ναζί Χανς Λάντα από το «Inglourious Basterds».

Ο Ταραντίνο βρέθηκε πρόσφατα προσκεκλημένος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ιερουσαλήμ, όπου δέχτηκε ένα βραβείο για το σύνολο της καριέρας του και παρουσίασε ένα αφιέρωμα στο έργο του. Κι όπως συνήθως, μίλησε με το γνωστό αφοπλιστικό ύφος του για τη δουλειά του, επιλέγοντας χωρίς δισταγμό τον αγαπημένο χαρακτήρα του: «Ο Λάντα είναι ο καλύτερος χαρακτήρας που έχω γράψει και ίσως ο καλύτερος που θα γράψω ποτέ».

Διαβάστε ακόμη: «Γίνετε μέρος του παγκόσμιου διαλόγου»: Ο Κουέντιν Ταραντίνο μιλά στους απόφοιτους του AFI

Quentin Tarantino Christopher Waltz 607

«Δεν ήξερα από την αρχή ότι ήταν μια γλωσσολογική διάνοια, αλλά κατά τη διαδικασία της συγγραφής του σεναρίου μετατράπηκε σε γλωσσολογική διάνοια. Οποιος χαρακτήρας και να έμπαινε στο δωμάτιο θα του απαντούσε στη γλώσσα του και θα τη μιλούσε πραγματικά καλά. Δεν φαίνεται να το κάνει, αλλά είναι πιθανότατα ένας από τους ελάχιστους ναζί στην ιστορία του κινηματογράφου που μπορούσε να μιλάει τέλεια εβραϊκά.

Ειχα αρχίσει να ανησυχώ. Αν δεν έβρισκα τον τέλειο Λάντα, δεν ήθελα να κάνω την ταινία. Εδωσα στον εαυτό μου μια ακόμη εβδομάδα περιθώριο, αλλιώς θα εγκατέλειπα. Και τότε ήρθε ο Κριστόφ Βάλτς και ήταν οφθαλμοφανές ότι ήταν ο κατάλληλος τύπος: μπορούσε να κάνει τα πάντα. Ηταν απίθανος, μας έδωσε πίσω την ταινία μας. Ημασταν εκστατικοί όταν τελείωσε. Είχαμε απλά πέσει όλοι πάνω του: “Θεέ μου, ήσουν απίστευτος, ήσουν φανταστικός. Θεέ μου, σ' ευχαριστώ, σ' ευχαριστώ”. Δεν έχω πάρει ποτέ μου πίπα από έναν άνδρα, αλλά εκείνη τη στιγμή, σε εκείνο το σημείο, αν κανείς το άξιζε, ήταν αυτός».

Ενα Οσκαρ θα ήταν αρκετό, Κουέντιν.

Διαβάστε ακόμη