Buzz

Ολοι όσοι ζήσαμε μαζί την εμπειρία του «Hanagatami» του Ναμπουχίκο Ομπαγιάσι

στα 10

Μια ταινία φτιαγμένη από τα υλικά του πάθους, του μαξιμαλισμού και της κινηματογραφικής λατρείας. Μια προβολή που όσοι έζησαν θα θυμούνται για πάντα.

Flix Team
Ολοι όσοι ζήσαμε μαζί την εμπειρία του «Hanagatami» του Ναμπουχίκο Ομπαγιάσι

Το «Hanagatami» του Νομπουχίκο Ομπαγιάσι ήταν μια ταινία που επιλέξαμε με ενθουσιασμό να προβάλλουμε στο Flix it στη Στέγη, χθες 21 Απριλίου, παίρνοντας το ρίσκο να συστήσουμε έναν εγκληματικά άγνωστο Ιάπωνα δημιουργό στη Δύση και ταυτόχρονα να ζήσουμε την εμπειρία του να βλέπεις μια ταινία φτιαγμένη για τη μεγάλη οθόνη σε μια κατάμεστη αίθουσα - και μάλιστα όχι απλών διαστάσεων αλλά αυτών της Μεγάλης Σκηνής της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Οσοι βρέθηκαν μαζί μας στην προβολή υπήρξαν μάρτυρες του ονείρου ζωής του Νομπουχίκο Ομπαγιάσι, ο οποίος ήθελε να το γυρίσει ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '70, πριν ξεκινήσει τη θριαμβευτική του καριέρα στο ιαπωνικό σινεμά. Χρειάστηκαν 40 χρόνια για να το κάνει πραγματικότητα. Η προετοιμασία ξεκίνησε το 2016, όταν ο Ομπαγιάσι διεγνώσθη με καρκίνο των πνευμόνων, πράγμα που για άλλους θα ήταν το τέλος μιας ολόκληρης καριέρας. Για τον Ομπαγιάσι ήταν το κίνητρο για να γίνει πραγματικότητα η πιο περιπετειώδης, λαβυρινθώδης, συναρπαστική, ποπ και μαζί κλασική του ταινία.

Διαβάστε αναλυτικά: Big in Japan: Η εξωφρενική ιδιοφυία του Νομπουχίκο Ομπαγιάσι

Στην πρώτη και μοναδική προβολή της ταινίας του Νομπουχίκο Ομπαγιάσι στην Ελλάδα παραβρέθηκε και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κος Γιασουχίρο Σιμίζου, ο οποίος προλόγισε την ταινία και ευχήθηκε να είναι αυτό μια αφορμή ώστε να γίνει το έργο του διάσημου στην Ιαπωνία δημιουργού πιο γνωστό και εκτός συνόρων της χώρας του.

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την χθεσινή sold - out προβολή και ραντεβού στις 31 Μαΐου για το επόμενο «επαναστατικό» Flix it στη Στέγη.

hanagatami

Hanagatami

Hanagatami

Hanagatami

Hanagatami

Hanagatami

Hanagatami

Hanagatami

Hanagatami

Hanagatami

Hanagatami

Hanagatami

Hanagatami

(φωτογραφίες: Πηνελόπη Γερασίμου)