Buzz

Ακούστε το «Halloween Triumphant» από το soundtrack της ταινίας «Η Νύχτα με τις Μάσκες» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

στα 10

Το κλασικό θέμα του «Halloween» επιστρέφει σε καινούργια έκδοση.

Ακούστε το «Halloween Triumphant» από το soundtrack της ταινίας «Η Νύχτα με τις Μάσκες» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Για κάποιους είναι ένα από τα καλύτερα και πιο διαχρονικά κομμάτια που έχουν γραφτεί ποτέ για ταινία τρόμου. Μιλάμε φυσικά για το κεντρικό θέμα του «Halloween» από τον Τζον Κάρπεντερ. Ενα θέμα το οποίο καταφέρνει, μέσα από την απλοϊκότητά του ρυθμού του, να σε κάνει να νιώσεις ένα είδος αγωνίας και τρόμου μαζί.

Και τώρα, με την επιστροφή του Μάικλ Μάιερς και του νέου «Halloween» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν στις αίθουσες, κυκλοφόρησε ένα μικρό δείγμα του soundtrack της ταινίας, το οποίο έχει γράψει και πάλι ο Τζον Κάρπεντερ, αυτή την φορά σε συνεργασία με τους Κόντι Κάρπεντερ και Ντάνιελ Ντέιβις. Το κομμάτι λέγεται «Halloween Triumphant» και πρόκειται για την θριαμβευτική επιστροφή του κεντρικού θέματος, όμως με μια καινούργια, αναζωογονητική, διασκευή για μια νέα γενιά φαν της σειράς, κρατώντας ταυτόχρονα δυνατή την ψυχή του παλιού και κλασσικού κομματιού.

Διαβάστε ακόμα: «Προετοίμαζα τον εαυτό μου χρόνια γι' αυτό». Η Τζέιμι Λι Κέρτις τα βάζει με τον Μάικλ Μάιερς στο τρέιλερ του «Halloween»

halloween 607

Ο Ντέιβις είχε δηλώσει για το soundtrack πως: «θέλαμε να τιμήσουμε το αυθεντικό soundtrack του “Halloween” όσο αφορά τους ήχους που χρησιμοποιήσαμε. Χρησιμοποιήσαμε αρκετά από το Dave Smith OB-6, κιθάρα με δοξάρι, Roland Juno, Korg, Roli, Moog, Roland System 1, Roland System 8, διαφορετικά πετάλια κιθάρας, mellotron (ένα είδος ηλεκτρονικού συνθεσάιζερ) και πιάνο.»

Το soundtrack του «Halloween» θα κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου, ενώ η ταινία με ελληνικό τίτλο «H Νύχτα με τις Μάσκες» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Οκτωβρίου. Ακούστε το «Halloween Triumphant» παρακάτω, αλλά και το αυθεντικό θέμα του «Halloween» έτσι για σύγκριση (και για νοσταλγία).



Και μη ξεχνάτε. Το Flix γιορτάζει το Halloween με αποκλειστική avant-premiere της πολυαναμενόμενης «Νύχτας με τις Μάσκες» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, με μια spookilicious προβολή της πρώτης «Νύχτας με τις Μάσκες» του Τζον Κάρπεντερ από το 1978 και με την πιο spooktacular Halloween Night στο πάρτι - θεσμό του six d.o.g.s.

halloween soundtrack 607