Φεστιβάλ / Βραβεία

«Η Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζούνιορ»: τα φεστιβαλικά ταξίδια ενός φετιχιστή!

στα 10

To «Η Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζιούνορ», το νέο ντοκιμαντέρ του συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Παναγιώτη Ευαγγελίδη ξεκίνησε την καριέρα του από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης και συνεχίζει να συστήνει τον συναρπαστικό ήρωα του στα φεστιβάλ του κόσμου.

«Η Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζούνιορ»: τα φεστιβαλικά ταξίδια ενός φετιχιστή!
Ο Σέλσο Τζούνιορ και τα...φετίχ του!

Δεν είχατε πάντοτε την περιέργεια να δείτε πως ζει ένας φετιχιστής; Πως είναι η καθημερινότητα του, οι σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους, η φιλοσοφία του γύρω από το φετίχ του;

Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης (οι περισσότεροι θα τον γνωρίζετε από τα βιβλία του, τις λογοτεχνικές του μεταφράσεις από τα Ιαπωνικά, ως συνσεναριογράφο της «Αληθινής Ζωής» και της «Στρέλλας» του Πάνου Χ. Κούτρα) συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε με το πρώτο ντοκιμαντέρ του, το «Τσιπ και Οβι» συνεχίζοντας να ανοίγει μια πόρτα στις ζωές ανθρώπων που ακόμη και να συναντούσαμε δεν θα γνωρίζαμε τι κρύβουν στα «ντουλάπια» του μυαλού τους.

Ο Σέλσο Τζιούνορ, Βραζιλιάνος που ζει στην Ελβετία με τον σύζυγο του, δεν κρύβει όμως τα 600 ζευγάρια μπότες που αποτελούν το φετίχ του. Περνώντας δύο εβδομάδες μαζί του, ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης κινηματογράφησε τη ζωή του (αλλά και τον «μεταφορικό» θάνατο του) σε μια αποκαλύπτική εξερεύνηση όσων επιλέγουμε να αποτελούν τον μυστικό μας κόσμο.

Η «Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζιούνορ» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης και συνεχίζει το ταξίδι του στα διεθνή φεστιβάλ με πρώτη στάση το Queer Lisboa, το gay and lesbian φεστιβάλ της Λισαβόνας, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ (στο τμήμα Worlddoc) και στο Festival du Nouveau Cinema του Μόντρεαλ.

Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης έχει σκηνοθετήσει συνολικά πέντε ταινίες: το ντοκιμαντέρ «Τσιπ και Οβι» το 2008, το μεσαίου μήκους μυθοπλασίας «Καλοκαιρινό Ρομάντζο» το 2010, το ντοκιμαντέρ «Η Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζιούνορ» το 2011, το docufiction «Δίπτυχο: Η Αγάπη Που Δεν Λέει Τ'Ονομα Της» το 2011 και το «They Glow In the Dark» που βρίσκεται στο στάδιο του post-production.

Η Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζιούνορ / Σενάριο, Κάμερα, Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ευαγγελίδης Παραγωγή: Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Αμάντα Λιβανού Μοντάζ: Αρασέλη Λαιμού, Γρηγόρης Ρέντης Ηχος: Βαγγέλης Κατσινάς

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Η Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζούνιορ»

Διαβάστε περισσότερα για τον Παναγιώτη Ευαγγελίδη εδώ