Buzz

«Η Ζωή της Αντέλ» σε ένα βίντεο παρωδία του Funny or Die

στα 10

Το ξέραμε και το περιμέναμε: το κοινό που θα σοκαριζόταν περισσότερο και θα καταλάβαινε λιγότερο τη «Ζωή της Αντέλ» θα ήταν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Οι Αμερικανοί όμως έχουν χιούμορ. Δείτε το βίντεο...

«Η Ζωή της Αντέλ» σε ένα βίντεο παρωδία του Funny or Die

«Η Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς δεν θα μπορούσε ποτέ να κριθεί, να σχολιαστεί, να συζητηθεί από κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο μόνο για την καλλητεχνική της αξία. Αυτό, μπορούσε να το φανταστεί κανείς εξ αρχής, από την πρεμιέρα της στο 66o Φεστιβάλ Καννών. Μπορεί να φιλοδοξούσε να μείνει στην ιστορία ως ένα τολμηρό, συγκινητικό, αποκαλυπτικό πορτρέτο της νεότητας μέσα από τη σχέση δύο κοριτσιών που ανακαλύπτουν τον έρωτα και μαζί τον ίδιο τους τον εαυτό. Ομως το «τολμηρό» ήταν για πολλούς το πιο δυνατό σημείο εκκίνησης. Και για αρκετούς επίσης και η γραμμή τερματισμού.

Να θυμήσουμε επίσης ότι παρόλη τη βράβευσή της ταινίας με το Χρυσό Φοίνικα στο 66o Φεστιβάλ Καννών, οι ερωτήσεις για τις σκηνές σεξ και τον ερωτισμό ήταν αυτές που μονοπωλούσαν πάντα τις συνεντεύξεις. Ο Κεσίς ήταν πάντα ξεκάθαρος: «Από την αρχή ο σκοπός μου ήταν να γυρίσω τις ερωτικές σκηνές εντελώς απελευθερωμένα, αλλά μ' έναν τρόπο που θα αναδεικνύει πραγματική ομορφιά. Πιστεύω ότι η σεξουαλικότητά τους, ο αισθησιασμός τους δεν βγαίνει μόνο στις ερωτικές σκηνές. Υπάρχει ακόμα κι όταν τρώνε, όταν μιλάνε. Φυσικά στις σκηνές σεξ ο θεατής βλέπει τη σάρκα - τα καλλίγραμμα σώματα κάτω από ειδικό φωτισμό, τα υπέροχά τους πρόσωπα. Αλλά τα κορίτσια αποπνέουν ερωτισμό και ομορφιά σε ό,τι κι αν κάνουν στην ταινία.»

Η ταινία παίρνει βαθμό καταλληλότητας «κατάλληλη άνω των 12 ετών» στη Γαλλία, αλλά στην Αμερική συμβαίνει αυτό που φανταζόμαστε (και πολλές φορές ΔΕΝ συμβαίνει για πάρα πολύ βίαια φιλμ): κρίνεται «κατάλληλη άνω των 17». Ο Αμπντελατίφ Κεσίς δηλώνει πως δεν κόβει ούτε δευτερόλεπτο απο το φιλμ, οι Αμερικάνοι φρικάρουν και γίνεται ντόρος στα media.

Σήμερα κυκλοφόρησε ένα βίντεο της γνωστής ομάδας του «Funny or Die» που κάνει πλάκα με την ταινία (που στα αγγλικά διατήρησε τον αυθεντικό τίτλο του graphic novel στο οποίο στηρίχτηκε). Αντί για «Blue Is the Warmest Color», οι συντάκτες του «Funny or Die» εκθειάζουν την ταινία της χρονιάς...«Vagina Is the Warmest Place»!

Η παρωδία κάνει πλάκα με τις σκηνές σεξ (πρόκειται για... τρίο γυναικών), τους straight άντρες κριτικούς που επιμένουν ότι «δεν έδωσαν βάση στις σκηνές σεξ όσο στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα», αλλά και σε όλο το ξεκατίνιασμα που προέκυψε λίγους μήνες μετά τις Κάννες ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες της «Ζωής της Αντέλ», Αντέλ Εξαρχόπουλος και Λέα Σεϊντού, και τον Αμπτνελατίφ Κεσίς .

Δείτε λοιπόν το «Vagina Is the Warmest Place»:

.

Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε για τη Ζωή της Αντέλ στο κείμενο του Flix: Το χρονικό ενός σκανδάλου φτιαγμένου από σεξ, ψέμματα και «ακατάλληλες για ανηλίκους» ιστορίες