Industry

H Weinstein Co. αγόρασε τα δικαιώματα για τo «W.E.» της Μαντόνα

στα 10

Συνεχίζοντας την «διορατική» καριέρα του ως ο παραγωγός των «μικρών ταινιών» που γίνονται «μεγάλες», ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν αγόρασε τα δικαιώματα για την αμερικανική εκμετάλλευση της δεύτερης σκηνοθετικής απόπειρας της Μαντόνα.

H Weinstein Co. αγόρασε τα δικαιώματα για τo «W.E.» της Μαντόνα
H Μαντόνα στα γυρίσματα του «W.E.»

Ηταν γνωστό από καιρό, πως μετα το «Filth and Wisdom» του 2008 (το οποίο έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου), η Μαντόνα ετοίμαζε σαν δεύτερη σκηνοθετική της απόπειρα μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας της Μ. Βρετανίας, το θυελλώδη έρωτα του Βασιλιά Εδουάρδου του όγδοου για την Γουόλις Σίμπσον που του κόστισε τον θρόνο.

Στην ταινία, με τίτλο «W.E.», που η Μαντόνα έγραψε μαζί με τον Αλεκ Κεσισιάν («Στο Κρεβάτι με τη Μαντόνα»), πρωταγωνιστούν η Αντρεα Ράιζμπορο («Happy Go-Lucky», «Ανήλικος Δολοφόνος», «Μη μ'Αφήσεις Ποτέ») στο ρόλο της Σίμπσον, ο Τζέιμς Ντ'Αρσι (με αξιόλογη θητεία στη βρετανική τηλεόραση) στο ρόλο του Εδουάρδου και η αυστραλή Αμπι Κόρνις («Bright Star» της Τζέιν Κάμπιον, «Sucker Punch», «Απόλυτη Ευφυία») στο ρόλο μιας σύγχρονης κοπέλας που ζει στη Νέα Υόρκη και παθιάζεται με την ιστορία των δύο καταραμένων εραστών. Τη μουσική της ταινίας θα υπογράψει η ίδια η Μαντόνα, μαζί με τον συνεργάτη της παραγωγό και συνθέτη Γουίλιαμ Ορμπιτ και τον Πολωνό συνθέτη Εϊμπελ Κορζενιόφσκι.

«Το "W.E." είναι μια ταινία για τη φύση της αληθινής αγάπης και της θυσίας και του συμβιβασμού που αυτή επιφέρει. Ηθελα να πω αυτήν την ιστορία πολύ καιρό και το να την κάνω πραγματικότητα ήταν για μένα μια υπέροχη περιπέτεια», δηλώνει η Μαντόνα που μπορεί πλέον να ελπίζει σε μια καλύτερη τύχη από το κινηματογραφικό της ντεμπούτο αφού η ταινία αγοράστηκε από την εταιρία του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

«Η Μαντόνα έγινε μια ολοκληρωμένη κινηματογραφίστρια με το "W.E."», δηλώνει ο Γουάινσταϊν, «Πήρε μια από τις πιο διάσημες ερωτικές ιστορίες του 20ου αιώνα και την μετέφερε στο σινεμά με έναν έξυπνο, σέξι και βαθιά μοντέρνο τρόπο».

Λέτε να ήρθε η στιγμή που θα δούμε στις προοσκαρικές αφίσες της ταινίας να αναγράφεται το «For your consideration: Madonna as Best Director»;