Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Σκάρλετ έχασε το ρόλο (και το Οσκαρ) από την Αν Χάθαγουεϊ;

στα 10

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Σκάρλετ Γιόχανσον αποκαλύπτει ότι είχε κι εκείνη περάσει από ακρόαση για το ρόλο της Φαντίν στους «Αθλίους» του Τομ Χούπερ, αλλά «παρόλο που τραγούδησε με την ψυχούλα της» τελικά έχασε την ευκαιρία και ίσως και το Οσκαρ από την Αν Χάθαγουεϊ. Oscars... cat fight?

Η Σκάρλετ έχασε το ρόλο (και το Οσκαρ) από την Αν Χάθαγουεϊ;

Σε λίγες μέρες η Αν Χάθαγουεϊ θα κερδίσει, είναι σχεδόν σίγουρο, το πρώτο της Οσκαρ για το ρόλο της Φαντίν στο «Les Miserables» του Τομ Χούπερ. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι αυτή την ευκαιρία είχε διεκδικήσει και μία ακόμη χολιγουντιανή πρωταγωνίστρια. Η Σκάρλετ Γιόχανσον, σε πρόσφατη συνέντευξή της για την προώθηση της «Λυσσασμένης Γάτας» όπου πρωταγωνιστεί στο Μπρόντγουεϊ, αποκάλυψε ότι είχε κρυφό όνειρο να παίξει και η ίδια την Φαντίν και για αυτό πέρασε από ακρόαση μπροστά από τον Χούπερ.

Μόνο που τα πράγματα δεν ήρθαν βολικά για την 28χρονη πρωταγωνίστρια. Τραγούδησε με την ψυχή της, αλλά μία λαρυγγίτιδα που την παίδευε εκείνη την εποχή, δεν της επέτρεψε να δείξει στον οσκαρικό σκηνοθέτη την πραγματική της αξία και το ταλέντο της.

«Τραγούδησα με όλη μου την ψυχούλα, αλλά υπέφερα από λαρυγγίτιδα..» εξήγησε η Σκάρλετ. «Εκανα τα πάντα για να κρύψω ότι ήμουν άρρωστη, αλλά... δεν μπορείς να προσποιηθείς ότι δεν έχεις λαρυγγίτιδα!»

Ετσι ο ρόλος πήγε στην Αν Χάθαγουεϊ, για την οποία η Σκάρλετ έχει να πει μόνο τα καλύτερα. «Βλέποντας σήμερα την ταινία συνειδητοποιώ ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μπορούσα ποτέ να ξεπεράσω την ερμηνεία της Αν. Είναι αψεγάδιαστη, τέλεια και για αυτό πιστεύω ότι κάποια πράγματα είναι καρμικά και συμβαίνουν όπως πρέπει να συμβούν...»

Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταμάτησαν εδώ: η Σκάρλετ έχει ιστορία με audition για το«Les Mis», καθώς είχε περάσει ξανά ακρόαση όταν ήταν μικρή για το ρόλο της κόρης της Φαντίν, της «Τιτίκας»/Κοζέτ, για μία θεατρική παράσταση των «Αθλίων».

«Από μόνη της αυτή η σύμπτωση με διασκέδασε. Περνώντας ξανά από ακρόαση για το ''Les Mis'', επέστρεψα στην παιδική μου ηλικία και ξαναθυμήθηκα τα όνειρά μου να γίνω ηθοποιός. Αυτή η εμπειρία μου υπενθύμισε ότι τα κατάφερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την καριέρα μου και τη ζωή μου...»

Αν τα λέει αυτά για να χρυσώσει το χάπι της μεγάλης ευκαιρίας που έχασε για ένα Οσκαρ, θα μείνει προσωπικό της θέμα. Πόσο ειρωνικό βέβαια είναι ότι ... είναι κι εκείνη υποψήφια την Κυριακή. Ή... σχεδόν: ερμηνεύει το υποψήφιο για Οσκαρ τραγούδι του ντοκιμαντέρ «Chasing Ice» (ακούστε το πιο κάτω).

Διαβάστε και ακούστε περισσότερες περιπέτειες της Σκάρλετ Γιόχανσον στο τραγούδι:

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς και θυμηθείτε την αποκλειστική ζωντανή μετάδοση των Οσκαρ από τη Νova στις 3.30 ώρα Κυριακής 24 Φεβρουαρίου προς Δευτέρα ξημερώματα.


Tags: Oscars 2013