Buzz

Οι σινεφιλικές αναφορές του iPhone 4S!

στα 10

Είναι μια από τις εφαρμογές που κάνουν το iPhone 4S δελεαστικό, το όνομα της είναι «Siri» και απαντάει σε όποια ερώτηση της κάνεις. Ή περίπου... Και οι αναφορές της είναι σινεφιλικές, ξεκινώντας από τον μακρινό «πρόγονο» της, τον Hal 9000 από το προφητικό «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Οι σινεφιλικές αναφορές του iPhone 4S!
Τα είχα πει εγώ από το 1968!

Αν ρωτήσεις τη «Siri» «Ποιο είναι το καλύτερο τηλέφωνο;» θα σου απαντήσει «Τι εννοείς; Υπάρχουν και άλλα τηλέφωνα;» και αν την ρωτήσεις «Ποιος σε έφτιαξε;» απαντάει «Οπως αναγράφεται στο κουτί, σχεδιάστηκα από την Apple στην Καλιφόρνια»...

Ανάμεσα στις αστείες απαντήσεις με τις οποίες έχει εξοπλιστεί η «Siri», κάνοντας το iPhone 4S να θέλεις να γίνει δικό σου ΤΩΡΑ, υπάρχουν, ωστόσο και σινεφιλικές αναφορές. Αν γράψεις στα αγγλικά «Open the pod bay doors», η Siri απαντά ως άλλος Hal 9000 από το «2011: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» με το εξής: «We intelligent agents will never live that down, apparently».

H «Siri» όμως έχει κι άλλες σινεφιλικές αναφορές, όπως αυτή στο «The Hitchiker's Guide to the Galaxy» του Ντάγκλας Ανταμς. Αν την ρωτήσεις «Ποιο είναι το νόημα της ζωής;» απαντάει «Η απάντηση στην ύστατη ερώτηση της ζωής, του σύμπαντος και των πάντων».

Ενδιάμεσα η «Siri» είναι η τέλεια προσωπική βοηθός: σε ενημερώνει για το που θες να στείλεις μήνυμα, τι ώρα έχεις ραντεβού με τον οδοντίατρο και φροντίζει για το τι ώρα πρέπει να ξυπνήσεις. Φυσικά, δεν φτιάχνει καφέ, αλλά είμαστε σίγουροι πως κι αυτό δεν πρόκειται να αργήσει.

Δείτε στο παρακάτω βιντεο μια επίδειξη της λειτουργίας της Siri, ελπίζοντας πως δεν θα φτάσει ποτέ στο σημείο να πει: «Είσαι σίγουρος ότι πήρες τη σωστή απόφαση; Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε!»