Buzz

Η Σαρλίζ Θερόν θα κάνει ταινία τη ζωή της Μαρί Κόλβιν

στα 10

Η συγκλονιστική ζωή της δημοσιογράφου και πολεμικής ανταποκρίτριας θα βρει τη θέση της στη μεγάλη οθόνη, από ταιριαστή παραγωγό – ίσως και πρωταγωνίστρια!

Η Σαρλίζ Θερόν θα κάνει ταινία τη ζωή της Μαρί Κόλβιν

Η ιστορία της Μαρί Κόλβιν μοιάζει βγαλμένη από τις φιγούρες που περιέγραφε κι η ίδια στα κείμενά της: δυναμικοί άνθρωποι, με όραμα, τόλμη και μια θέση στην ιστορία.

Η Κόλβιν ήταν η Αμερικανίδα δημοσιογράφος που δούλευε ως ανταποκρίτρια του βρετανικού Sunday Times – παρότι κατά καιρούς συνεργαζόταν και με το Time, το Vanity Fair και άλλα έγκυρα έντυπα. Παραδοσιακή, ακτιβίστρια ρεπόρτερ, έπεφτε με το κεφάλι στο πεδίο του κινδύνου, διεκδικούσε πηγές στην καρδιά των εξελίξεων, με αποτέλεσμα να σκιαγραφεί τα γεγονότα με μοναδική αμεσότητα και ν’ αποσπάσει κάποιες από τις σημαντικότερες συνεντεύξεις της σύγχρονης ιστορίας, όπως την τελευταία συνέντευξη του Καντάφι όσο εκείνος κρυβόταν.

Συχνά συνοδευόμενη από τον μόνιμο συνεργάτη της, φωτορεπόρτερ Ρεμί Οτσλίκ, η Κόλβιν κάλυψε πολέμους κι επαναστάσεις από το Κόσσοβο μέχρι το Ανατολικό Τιμόρ και τη Σρι Λάνκα, όπου και έχασε το ένα της μάτι. Εξειδικευμένη στο μεσανατολικό, η Κόλβιν βρισκόταν πέρσι στη Συρία για να καλύψει τα γεγονότα, παγιδεύτηκε στο υπόγειο ενός κτιρίου που βομβαρδίστηκε κι έτσι σκοτώθηκε, πάνω στη δουλειά, σε ηλικία 56 χρόνων – μαζί και ο Οτσλίκ.

Η προσωπικότητα της Κόλβιν προσέθετε ακόμα περισσότερο στο ζωντανό μύθο της: πληθωρική, θαρραλέα, έχοντας κάνει τρεις γάμους και ζήσει θυελλώδεις ιστορίες, ανθρωπίστρια και πεισματάρα, αποτελούσε υλικό για ταινία πριν ακόμα τον τραγικό της θάνατο.

Η «σχέση» της με το σινεμά, μάλιστα, είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, όταν στο δικό της κείμενο, «The Man Who Knew Too Much», δημοσιευμένο στο Vanity Fair, βασίστηκε το σενάριο του Μάικλ Μαν και του Ερικ Ροθ για την ταινία «The Insider».

Το ίδιο το Vanity Fair αφιερώνει ένα θαυμάσιο θέμα για τη Μαρί Κόλβιν στο τελευταίο τεύχος του, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η Σαρλίζ Θερόν, γνωστή για τις τολμηρές επιλογές της (ποιος δε θυμάται το «Monster»), μαζί με τον παραγωγό του «The Town», Μπάζιλ Ιβάνικ, πήρε τα δικαιώματα για την κινηματογραφική διασκευή αυτού ακριβώς του άρθρου – και συνεπώς της ζωής της Μαρί Κόλβιν – σε μια ταινία στην οποία θα κρατήσει το ρόλο της παραγωγού. Αν και κάτι μας λέει ότι η Θερόν θα πρωταγωνιστήσει κιόλας, παρότι κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.