Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ρις Γουίδερσπουν στέλνει γράμμα θαυμασμού στην Ναόμι Γουότς!

στα 10

Μετά την κριτική της Κέιτ Μπλάνσετ για την ερμηνεία της Μαριόν Κοτιγιάρ στο «Σώμα με Σώμα», μια ακόμη κάτοχος Οσκαρ, η Ρις Γουίδερσπουν γράφει ένα γράμμα θαυμασμού στη Ναόμι Γουότς για την ερμηνεία της στο «The Impossible».

Η Ρις Γουίδερσπουν στέλνει γράμμα θαυμασμού στην Ναόμι Γουότς!

Μέρος μια σειράς άρθρων του περιοδικού Entertainment Weekly, όπου βραβευμένοι με Οσκαρ ηθοποιοί μιλούν για τις αγαπημένες ερμηνείες τους της χρονιάς, το γράμμα που έγραψε η Ρις Γουίδερσπουν (Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου το 2006 για το «Walk the Line») στην Ναόμι Γουότς είναι κάτι που η τελευταία θα πρέπει να κρατήσει για πάντα σε κορνίζα για να θυμάται πως εν έτει 2012 βρέθηκε τόσο κοντά στο πρώτο της Οσκαρ.

Διαβάστε εδώ το γράμμα της Ρις Γουίδερσπουν προς τη Ναόμι Γουότς:

Γεια σου Ναόμι,

Ξέρω πως δεν γνωριζόμαστε καλά. Ελπίζω να μην σε πειράζει που σου απευθύνομαι, απλά επειδή δεν μπορώ να συγκρατήσω τον ενθουσιασμό μου για την ερμηνεία σου στο «The Impossible».

Γουάου! Απλά γουάου! Η ταινία με τρέλανε. Η ιστορία της επιβίωσης και τα απίστευτα πλάνα του τσουνάμι και οι ερμηνείες όλου του καστ ήταν καταπληκτικά. Με διαφορά, μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ στη ζωή μου.

Δεν μπορούσα να μιλήσω για 24 ώρες μετά την ταινία. Ηταν κάτι περισσότερο από μια ταινία. Ηταν ένας διαλογισμός πάνω στη ζωή, την οικογένεια και την ανθρωπότητα. Ηταν τόσο δυνατό.

Αλλά η ψυχή της ταινίας είσαι εσύ.

Η βίαιη σωματική σου ερμηνεία, ο δυναμισμός του μητρικού σου πνεύματος και οι συγκινητικές στιγμές όπου κρατιέσαι στη ζωή με κάθε κομμάτι της ύπαρξής σου ήταν απίστευτες.

Από την εποχή που είδα τη Μέριλ Στριπ στην «Εκλογή της Σόφι» έχω να συγκινηθώ τόσο από την ερμηνεία μιας ηθοποιού. Μου θύμισε επίσης την ερμηνεία της Σάλι Φιλντ στο «Νόρμα Ρέι». Δυναμική και ταυτόχρονα ολοκληρωτικά ευάλωτη μέσα στην ίδια ερμηνεία. Μια μητέρα που είναι αποφασισμένη να διδάξει το παιδί της τι σημαίνει να είσαι καλός άνθρωπος ακόμη και όταν βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο.

Αν περνάει από το χέρι μου (και κυριολεκτικά θα χόρευα με κλακέτες στη Sunset Boulevard για σένα!) θα κρατήσεις κάθε όμορφο αγαλματάκι που υπάρχει στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Αλλά, το πιο σημαντικό είναι ότι έφτιαξες μια ερμηνεία που θα αντέξει στο χρόνο.

Συγχαρητήρια. Και ευχαριστώ που μοιράστηκες την καρδιά και την ψυχή σου τόσο απλόχερα.

Με σεβασμό, Ρις

Η Ναόμι Γουότς είναι υποψήφια για τα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Ηθοποιών αλλά και για Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου και όλα δείχνουν πως όχι μόνο θα είναι υποψήφια για Α' Γυναικείο Ρόλο στα Οσκαρ αλλά και ένα από τα μεγάλα φαβορί της απονομής των φετινών Οσκαρ. Η Γουότς υπήρξε ξανά υποψήφια το 2004 για Α' Γυναικείο Ρόλο για τα «21 Γραμμάρια».

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Τhe Impossible» του Χουαν Αντόνιο Μπαγιόνα και υπομονή μέχρι την Πρωτοχρονιά όπου η ταινία θα βγει στις αίθουσες από την Odeon.


Ακόμη