Industry

H Ουγγαρία φορολογεί την πορνοβιομηχανία της για να ενισχύσει το σινεμά!

στα 10

Σε ένα κόσμο που τα χρήματα για το σινεμά δεν περισσεύουν, η Ουγγαρία σκαρφίζεται πρωτότυπες λύσεις για να ενισχύσει την κινηματογραφική της βιομηχανία.

H Ουγγαρία φορολογεί την πορνοβιομηχανία της για να ενισχύσει το σινεμά!
Αν ο Μπέλα Ταρ ξανακάνει ταινία, μπορεί να βρει εύκολα χρήματα από τα ουγγρικά πορνό!

Κεντροδεξιοί και φιλελεύθεροι ενώνουν τις δυνάμεις τους στο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας για να στηρίξουν την κινηματογραφική παραγωγή της χώρας και προτείνουν φορολόγηση στην τοπική πορνοβιομηχανία, αλλά και στις ιστοσελίδες με «ακατάλληλο» περιεχόμενο.

Ταυτόχρονα υπάρχουν σκέψεις για πρόσθετη φορολόγηση στα έσοδα των multiplex με σκοπό την ενίσχυση στο κύκλωμα διανομής των τοπικών καλλιτεχνικών ταινιών.

Σημαντικά είναι επίσης τα έσοδα που έχει η Ουγγαρία από τα φορολογικά κίνητρα που έχει θεσπίσει για ξένες παραγωγές, οι οποίες γυρίζονται εντός των συνόρων. Οι μίνι σειρές «World Without End» και «The Borgias», αλλά και υπεραπαραγωγές όπως το «47 Ronin» με τον Κιάνου Ριβς έχουν φέρει μέχρι σήμερα στα ταμεία της χώρας 98 εκατομμύρια δολλάρια, χωρίς να συνυπολογίζεται το κέρδος που θα έχει η Ουγγαρία από τα γυρίσματα του «World War Z» με τον Μπραντ Πιτ.

Ας υπενθυμίσουμε πως φέτος είναι μια χρυσή χρονιά για το Ουγγρικό σινεμά, με την επιτυχία του «Αλογο του Τορίνο» του Μπέλα Ταρ να κρατάει τη χώρα στην κινηματογραφική επικαιρότητα και να αποτελεί την επίσημη υποβολή της (και μάλλον ένα από τα φαβορί, αν καταφέρει να μπει στην πεντάδα) για το ξενόγλωσσο Οσκαρ.

Διαπίστωση; Αν τα πολιτικά κόμματα συμφωνούν και διαθέτουν και φαντασία, όλα μπορούν να συμβούν. Και αυτό πηγαίνει στην Ελλάδα, όπου, ακόμη κι αν ήθελε, ούτε την πορνοβιομηχανία της δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί, αφού απλώς αυτή...δεν υπάρχει.