Buzz

H Νικόλ Κίντμαν «Nymphomaniac» για τον Λαρς Φον Τρίερ

στα 10

Και οι δυο δήλωναν ότι ήθελαν να δουλέψουν ξανά μαζί, μετά την συνεργασία τους στο «Dogville». Τους πήρε μερικά χρόνια, αλλά επιτέλους συναντιούνται και πάλι στη νέα, προκλητική ταινία του ιδιοφυούς σκηνοθέτη.

H Νικόλ Κίντμαν «Nymphomaniac» για τον Λαρς Φον Τρίερ

Ξέραμε ήδη ότι το «Nymphomaniac» θα είναι στην ουσία... δύο ταινίες, αφού θα γυριστεί μια «κανονική» και μια hardcore εκδοχή του. Ξέραμε επίσης ότι το καστ περιλαμβάνει τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ, την Σαρλότ Γκεσμπούργκ και τον Γουίλε Νταφόε.

Ξέρουμε ακόμη ότι το «Nymphomaniac» είναι «η ελαφριά και ποιητική ιστορία της ερωτικής διαδρομής μιας γυναίκας από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των 50 ετών όπως τη μαθαίνουμε από την κεντρική ηρωίδα, τη νυμφομανή Τζο. Ενα κρύο χειμωνιατικό βράδυ ο Σέλιγκμαν, ένας μεσήλικας εργένης, βρίσκει τη Τζο ημιλιπόθυμη και τραυματισμένη σε ένα στενό. Τη μεταφέρει στο διαμέρισμα του για να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες προσπαθώντας να καταλάβει τι ακριβώς πήγε τόσο στραβά. Την ακούει με προσοχή καθώς σε οκτώ κεφάλαια, η Τζο αφηγείται την ιστορία της ζωής της, πλούσια σε συσχετισμούς και αλληλεπιδρούμενα επεισόδια».

Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι το φιλμ έχει έναν ρόλο για την Νικόλ Κίντμαν. Το επιβεβαίωσε η ίδια σε μια συνέντευξή της στο καινούριο τεύχος του γαλλικού κινηματογραφικού περιοδικού Positif, στο οποίο δήλωσε ότι στα άμεσα σχέδιά της είναι μερικές μέρες γυρισμάτων στην καινούρια ταινία του Λαρς Φον Τρίερ.

Ακόμη δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον ρόλο που θα υποδυθεί αλλά υποθέτουμε ότι σύντομα θα ξέρουμε περισσότερα αφού η ταινία θα ξεκινήσει τα γυρίσματα της τίς επόεμνες εβδομάδες.

Πέρα από το ότι το «Nymphomaniac» είναι μια από τις ταινίες που μας κάνουν να ανυπομονούμε ήδη για το φεστιβάλ των Καννών του 2013, δεν μπορούμε παρά να χειροκροτήσουμε την απόφαση της Νικόλ Κίντμαν να πάρει ρίσκα. Κάτι που κάνει με το παραπάνω στο «Paperboy» του Λι Ντάνιελς και που δείχνει να συνεχίζει να κάνει χωρίς κανένα δισταγμό...

Tags: Nymphomaniac