Φεστιβάλ / Βραβεία

Η νέα συνεργασία Σύλλα Τζουμέρκα – Γιούλας Μπούνταλη στο Berlinale Talents Script Station

στα 10

Το νέο σενάριο που συνυπογράφουν ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη, με τίτλο «Hails O’ Sargasso Sea», θα αναπτύξουν στο πλαίσιο του Berlinale Talents Script Station Lab 2014.

Η νέα συνεργασία Σύλλα Τζουμέρκα – Γιούλας Μπούνταλη στο Berlinale Talents Script Station

Στην τρίτη τους συνεργασία βρίσκονται ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη, έχοντας ήδη υπογράψει μαζί τα σενάρια για τις ταινίες «Χώρα Προέλευσης» που συμμετείχε στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Βενετίας το 2010 και «Το Σάρωμα» (διαβάστε περισσότερα εδώ). Με το νέο τους πρότζεκτ, με τίτλο «Hails O’ Sargasso Sea», επιλέχθηκαν στο σύνολο των 10, μόνο, ταινιών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων ταινιών μυθοπλασίας, Berlinale Talents Script Station Lab 2014. Το εργαστήρι της Berlinale βοηθά στην εξέλιξη των σεναρίων σε σχέση με την κεντρική ιδέα, τη δομή και δημιουργικά ζητήματα. Αφότου δουλέψουν εντατικά με αναγνωρισμένους «μέντορες», συμβούλους από την αφρόκρεμα του σύγχρονου σινεμά, οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μια εκδήλωση που θα γίνει στη διάρκεια του Φεστιβάλ Βερολίνου, στις 12 Φεβρουαρίου.

Το «Hails O’ Sargasso Sea», με τον ελληνικό τίτλο «Χαιρετισμούς από τη Θάλασσα των Σαργασών», είναι μια παραγωγή της Homemade Films της Μαρίας Δρανδάκη. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Μεσολόγγι, με ηρωίδες δυο γυναίκες – η μία ύποπτη για φόνο κι η άλλη εκπρόσωπος του νόμου – που, καθώς παρακολουθούν την αποκάλυψη μιας μυστηριώδους υπόθεσης αυτοκτονίας ενός ποπ σταρ, ανακαλύπτουν μεταξύ τους μια μοναδική ομοιότητα: την απέχθειά τους για την ως τώρα ζωή τους και την ορμητική επιθυμία τους να ξαναρχίσουν απ’ την αρχή. Σ’ έναν κόσμο χωρίς ευαισθησία κι ενδιαφέρον, δεν έχουν την πρόθεση ν’ ακολουθήσουν το νόμο.

Θυμίζουμε ότι στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου διαγωνίζεται για τη Χρυσή Αρκτο στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη, στο Πανόραμα συμμετέχει το «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά, στο Forum κάνει την πρεμιέρα της η ταινία «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα, στο επίσημο διαγωνιστικό μικρού μήκους συναντάμε το «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, στο τμήμα Generation συμμετέχει η μικρού μήκους ταινία «Προαύλιο» της Ρηνιώς Δραγασάκη, ενώ δύο ελληνικά πρότζεκτς, το «Ο Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου και το «Happy Birthday» του Χρίστου Γεωργίου συμμετέχουν στο 11ο Berlinale Co-Production Market της διοργάνωσης.

Βρείτε εδώ ό,τι χρειάζεται να ξέρετε, συγκεντρωμένο, για την Berlinale 2014

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία «Το Σάρωμα» του Σύλλα Τζουμέρκα

Μάθετε τα πάντα για τις ελληνικές ταινίες που θα μας απασχολήσουν αυτήν τη σεζόν: Ελληνικό Σινεμά 2013 - 2014: Επίθεση κατά παντός υπευθύνου