Buzz

H Monopoly γίνεται ταινία!

στα 10

Αφού εξαντλήθηκαν όλες οι ιδέες, πιάσαμε τα επιτραπέζια παιχνίδια... Φυσικά το σχέδιο της ταινίας «Monopoly» δεν είναι καινούριο και το όνομα του Ρίντλεϊ Σκοτ στη σκηνοθετική καρέκλα μπορεί να εγγυάται τουλάχιστον φαντασία, αλλά δεν συμφωνείτε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις χειρότερες ιδέες για ταινία που σκέφτηκε ποτέ κανείς;

H Monopoly γίνεται ταινία!

Ηταν 2009 όταν ο σεναριογράφος του τότε σχεδίου για τη μεταφορά της «Monopoly» στον κινηματογράφο είχε αποκαλύψει τι ακριβώς θα είναι η ιστορία της ταινίας. Τότε όλοι το θεώρησαν ένα καλόγουστο αστείο, ειδικά όταν η περιγραφή του Φρανκ Μπέντορ ήταν κάτι τέτοιο: «Εφτιαξά έναν κωμικό, αξιαγάπητο loser ο οποίος ζει στο Μανχάταν και δουλεύει σε ένα μεσιτικό γραφείο. Δεν είναι πολύ καλός στη δουλειά του αλλά είναι ο καλύτερος παίχτης "Monopoly" στον κόσμο. Το μόνο που ονειρεύεται είναι σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στο παιχνίδι που είναι να παίζεις συνεχόμενα για 70 ημέρες, περίπου 1600 ώρες. Οι φίλοι του τον κοροιδεύουν και όταν πάνω σε ένα παιχνίδι "Monopoly" αυτός εκνευρίζεται και ξαφνικά το επόμενο πρωί ξυπνά σαν κάτοικος του παιχνιδιού».

Αρκετά ενδιαφέρον, θα πίστευε κανείς. Μέχρι να το δει, βεβαίως, που για την ώρα αργεί αφού η Universal απεσύρθη από το σχέδιο (στα πλάισια της συνεργασίας της με την μαμά εταιρία του παιχνιδιού, τη Hasbro), ο Ρίντλεϊ Σκοτ παρέμεινε ως σκηνοθέτης και το σενάριο γράφεται από την αρχή από τους Σκοτ Αλεξάντερ και Λάρι Καραζέφσκι («Ed Wood»).

Τι να πει κανείς; Λέτε για κάθε χώρα ξεχωριστά η ταινία να ακολουθεί τους δρόμους, τα κτίρια και τα χρήματα της κάθε πρωτεύουσας; Και στην Ελλάδα να έχει ευρώ, στο Λονδίνο λίρες και στην Αμερική δολάρια; Το λες και μπέρδεμα!

Ολα θα κριθούν μάλλον από το πως θα πάει στα ταμεία το «Battleship» που βασίζεται στη γνωστή σε όλους «Ναυμαχία» της Hasbro με σκηνοθέτη τον Πίτερ Μπεργκ και πρωταγωνιστές τον Αλεξάντερ Σκάαρσγκαρντ και την Rihanna (!) που βγαίνει στις αμερικάνικες αίθουσες το 2012.

Διαβάστε το φορτωμένο πρόγραμμα του Ρίντλεϊ Σκοτ εδώ