Industry

Η Mondo Collection ξεκινά αφίσες για τις ταινίες του Χαγιάο Μιγιαζάκι

στα 10

Με αρχή το «My Neighbor Totoro», όλες οι ταινίες του σπουδαίου Ιάπωνα animator θα αποκτήσουν νέες αφίσες από τους καλλιτέχνες που συνεργάζονται με το Alamo Drafthouse Theater.

Η Mondo Collection ξεκινά αφίσες για τις ταινίες του Χαγιάο Μιγιαζάκι

Το ιδιοσυγκρασιακό αμερικανικό σινεμά Alamo Drafhouse Theater είναι περισσότερο γνωστό για τη Mondo Collection, τη συλλογή από αφίσες που το ίδιο το σινεμά αναθέτει σε σύγχρονους καλλιτέχνες για να συνοδεύσουν τις εξίσου «συλλεκτικές» προβολές του.

Από το 2003 που ξεκίνησε η συλλογή, το σινεμά παράγει τουλάχιστον 120 αφίσες κάθε χρόνο, για παλιότερες αλλά και καινούριες ταινίες, αποδεικνύοντας πως η (ξεχασμένη) τέχνης της αφίσας μπορεί να έχει νόημα εν έτει 2011.

Διαβάστε περισσότερα για το Alamo και τη Mondo Collection εδώ.

Πιο πρόσφατη ανάθεση, λοιπόν, της Mondo είναι η πρώτη αφίσα της συλλογής για ταινία της σημαντικότερης ιαπωνικής εταιρείας παραγωγής κινουμένων σχεδίων, του Studio Ghibli και συγκεκριμένα για το «My Neighbor Totoro» του Χαγιάο Μιγιαζάκι.

Η αφίσα, σχεδιασμένη από τον Ολι Μος, θα τυπωθεί σε 550 αριθμημένα αντίτυπα και θ’αρχίσει να πωλείται από σήμερα το βράδυ. Η έκδοση της αφίσας συμπίπτει με τη ρετροσπεκτίβα που αφιερώνει στο Studio Gibly το IFC. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Ghetto Film School, το μη κυβερνητικό οργανισμό που καλλιεργεί τη σχέση με τον κινηματογράφο σε μαθητές σχολείων μη προνομιούχων περιοχών στην Αμερική.

Η επόμενη αφίσα της σειράς θα είναι για την ταινία του Μιγιαζάκι «Porco Rosso» που προβλήθηκε πρόσφατα σε ανασκευασμένη κόπια στο Alamo Drafthouse του Οστιν.

Το πόστερ που σχεδίασε ο Ολι Μος για το «My Neighbor Totoro» κοστίζει 50 και 90 δολλάρια. Μήπως να το σκεφτείτε για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας;