Φεστιβάλ / Βραβεία

Η «Λιμουζίνα» απόψε παρκάρει στις Νύχτες Πρεμιέρας

στα 10

Η επίσημη πρεμιέρα, απόψε, της «Λιμουζίνας», της νέας ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου, μάς δίνει αφορμή να κοιτάξουμε για λίγο το σύμπαν της… σε άσπρο-μαύρο.

Η «Λιμουζίνα» απόψε παρκάρει στις Νύχτες Πρεμιέρας

Η 16η ταινία στην καριέρα του Νίκου Παναγιωτόπουλου είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διαδρομή της. Η «Λιμουζίνα» είναι μια σουρεαλιστική κωμωδία παρεξηγήσεων, εμπνευσμένη από τα διηγήματα του φίλου του σκηνοθέτη, Ζάχου Ε. Παπαζαχαρίου, που υπηρετεί με συνέπεια το ιδιότυπο, αφοριστικό και άναρχο στυλ του κινηματογραφικού του αποτυπώματος.

Ο Μάρκος, η Κολέτ και ο Μαξ, από το Παρίσι της δεκαετίας του ‘60, επιχειρούν ένα ταξίδι με αυτοκίνητο στην Ελλάδα του σήμερα. Μέσα από συναντήσεις με διάφορα μυθικά και φανταστικά πρόσωπα, περνούν από την ξεγνοιασιά των νιάτων στην ωριμότητα. Μια κωμωδία παρεξηγήσεων, δηλαδή ένα σύγχρονο παραμύθι πάνω στις περιπέτειες της ενηλικίωσης.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Νίκος Κουρής, Δούκισσα Νομικού –στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο-, Δημήτρης Καταλειφός και Παύλος Χαϊκάλης, ενώ ο Λευτέρης Βογιατζής κάνει την τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση.

Η «Λιμουζίνα» θα κάνει απόψε την επίσημη πρώτη της, στις Νύχτες Πρεμιέρας, στον Δαναό 1 στις 20.00, όπου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ με ειδικό βραβείο για το σύνολο του έργου του.

Για να μπούμε στο κλίμα, χαζεύουμε παρακάτω τις υπέροχες ασπρόμαυρες φωτογραφίες που τράβηξε στο γύρισμα ο βοηθός οπερατέρ, Μανού Τιλίνσκι και μοιράστηκε αποκλειστικά με το Flix.

limo01

limo02

limo03

limo04

limo05

limo06

limo07

limo08

Περισσότερα για τη «Λιμουζίνα: