Buzz

Η Κρίστεν Στιούαρτ κάνει… Ευρώπη

στα 10

Η 23χρονη ηθοποιός αποφασίζει να δοκιμάσει κάτι νέο και πιο καλλιτεχνικό, παρέα με τον Ολιβιέ Ασαγιάς και τη Ζιλιέτ Μπινός.

Η Κρίστεν Στιούαρτ κάνει… Ευρώπη

Η Κρίστεν Στιούαρτ είναι έτοιμη να πάρει τα βουνά – συγκεκριμένα της Γερμανίας και της Ελβετίας – για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Ολιβιέ Ασαγιάς (θυμηθείτε εδώ το «Μετά τον Μάη»), που θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι. Η ταινία λέγεται «Sils Maria» και θα είναι αγγλόφωνη. Ο τίτλος αναφέρεται στην τοποθεσία στην Ελβετία – καταπράσινη και ολάνθιστη – όπου τον 19ο και 20ο αιώνα συνήθιζαν να κάνουν τις ενδοσκοπικές διακοπές τους καλλιτέχνες και φιλόσοφοι, ανάμεσά τους κι ο Φρίντριχ Νίτσε.

Η ταινία θα παρακολουθεί μια διάσημη ηθοποιό, τη Μαρία Εντερς, η οποία, σε προχωρημένη πια ηλικία, κλεισμένη σε ένα δωμάτιο, αναλογίζεται το πέρασμα του χρόνου και την κατάρα της ανασφάλειας, με αφορμή έναν αμφιλεγόμενο αλλά εξαιρετικά επιτυχημένο ρόλο που ερμήνευσε δυο δεκαετίες νωρίτερα.

Την κεντρική ηρωίδα θα υποδύεται η Ζιλιέτ Μπινός και κοντά της, ως βοηθοί, θα εμφανίζονται η Κρίστεν Στιούαρτ και η Κλόι Μόρετς. Αυτή τη στιγμή, το «Sils Maria» είναι το πρώτο σίγουρο σχέδιο που έχει στα σκαριά η Κρίστεν Στιούαρτ, πριν το σίκουελ του «Snow White and the Huntsman» και το «The Big Shoe» του Στίβεν Σέινμπεργκ που βρίσκεται σε προετοιμασία.

Η νέα ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς είναι μία από εκείνες που ήδη συζητείται ότι θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Καννών του 2014 - δείτε όλους τους τίτλους εδώ.