Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Κίρα Νάιτλι αποκαλύπτει στην κάμερα το μυστικό της ερωτικής σκηνής της «Ανα Καρένινα»

στα 10

Δείτε το βίντεο όπου η Κίρα Νάιτλι, από το φεστιβάλ του Τορόντο, εξηγεί το μυστικό πίσω από τα γυρίσματα της ερωτικής σκηνής που μοιράζεται με τον Ααρον Τέιλορ Τζόνσον στην «Ανα Καρένινα» του Τζο Ράιτ.

Η Κίρα Νάιτλι αποκαλύπτει στην κάμερα το μυστικό της ερωτικής σκηνής της «Ανα Καρένινα»

Χθες ήταν η πρεμιέρα της κινηματογραφικής μεταφοράς της «Ανα Καρένινα» του Λ. Τολστόι από τον Τζο Ράιτ («Εξιλέωση», «Hanna») στο 37ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.

Ο τρόπος που οραματίστηκε την ταινία ο Ράιτ, δεν περιορίζεται μόνο στο μελόδραμα της ιστορίας της Καρένινα. Αποτίει φόρο τιμής στο ρωσικό θέατρο - στιβαρά και «κυριολεκτικά», τοποθετώντας τη δράση σε θεατρικά σκηνικά και παρασκήνια, βάζοντας και βγάζοντας συνεχώς το θεατή από την ιστορία, υπογραμμίζοντας την αφηγηματική φόρμα και υποδεικνύοντάς του ότι εκεί κρύβεται καμιά φορά κάτι πολύ πιο μαγικό. Ενα πολύ σύνθετο εγχείρημα, πολύπλοκο, δύσκολο, αλλά σε στιγμές αποθεωτικό.

Πώς το πετυχαίνει; Με τη βοήθεια του διάσημου βελγο-μαροκινού χορογράφου Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι, ο οποίος στήνει πρωταγωνιστές και κομπάρσους σε εν κινήσει εντυπωσιακή, post modern χορο-αφήγηση, την οποία μετά ο Ράιτ κινηματογραφεί σε μοναδικά μονοπλάνα.

Μία τέτοια «χορογραφία» εξηγεί στην κάμερα του κριτικού του The Wrap η πρωταγωνίστρια Κίρα Νάιτλι - αυτή της ερωτικής σκηνής. Ιδιαίτερα γυρισμένη, ένας θεατρικός χορός σε κοντινό, σου αφήνει την αίσθηση του σεξ, της πάλης, της έντασης, της απόλυτης παράδοσης.

Αυτό οφείλεται, όπως εξηγεί και η μούσα του Τζο Ράιτ, στην έμπνευση του σκηνοθέτη της να αντιγράψει μία υπαρκτή θεατρική χορογραφία του Τσερκάουι (η οποία μάλιστα στο θέατρο ερμηνεύεται από άντρες) και να βάλει το ερωτικό ζευγάρι να την ερμηνεύσει, όσο τους κινηματογραφεί σε extreme close up.

Πατήστε το play και δείτε την ίδια την Νάιτλι να εξηγεί το γύρισμα.

Δείτε το trailer της «Ανα Καρένινα» και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.