Buzz

H Κέιτ Μπλάνσετ ανοίγει ξανά το φάκελο της δολοφονίας του Τζον Κένεντι

στα 10

Ο Ντέίβιντ Μάμετ βρήκε την πρωταγωνίστρια της νέας του ταινίας που ανοίγει ξανά το φάκελο της δολοφονίας του Τζον Κένεντι. Και δεν είναι άλλη από την Κέιτ Μπλάνσετ...

H Κέιτ Μπλάνσετ ανοίγει ξανά το φάκελο της δολοφονίας του Τζον Κένεντι

Το «Blackbird», γραμμένο από τον ίδιο τον Ντέιβιντ Μάμετ αφηγείται την ιστορία της Τζάνετ, μιας γυναίκας που ταξιδεύει στο Λος Αντζελες για την κηδεία του παππού της, ενός ειδικού στα ειδικά εφέ καλλιτέχνη του Χόλιγουντ, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του είχε συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α.. Τα μυστικά που θα ανακαλύψει για το παρελθόν του θα την φέρουν ενώπιον μιας αποκάλυψης που ανοίγει ξανά το φάκελο της δολοφονίας του Τζον Κένεντι, καθώς και η ίδια θα βυθιστεί σε έναν κόσμο ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.

Ετσι, μετά το αμφιλεγόμενο (αν και συναρπαστικό) «Phil Spector» που γύρισε για το ΗΒΟ (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix), ο πάντοτε πολιτικά ανήσυχος Μάμετ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με δυνατή πρωταγωνίστρια και μια ταινία που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, αφού έρχεται για να ξύσει μια από τις ανοιχτές πληγές της σύγχρονης Αμερικής, εμπλέκοντας την κινηματογραφική βιομηχανία στα ενδότερα του Λευκού Οίκου.

Η ταινία, σύμφωνα με το Variety, θα είναι μια παραγωγή του Σαίντ Μπεντ Σαίντ, που με βάση το Παρίσι, μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο μετά τις επιτυχίες του «Carnage» του Ρόμαν Πολάνσκι, του «Passion» του Μπράιαν Ντε Πάλμα και της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ «Maps to the Stars» με τους Τζούλιαν Μουρ, Ρόμπερτ Πάτινσον και Τζον Κιούζακ.

Οχι τυχαία, αλλά με έμφαση στην καταγωγή της Μπλάνσετ, το «Blackbird» θα γυριστεί στην Αυστραλία για λόγους φορολογικής απαλλαγής!