Buzz

H Κατρίν Ντενέβ, Αικατερίνη της Ρωσίας στο «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» του Γιάννη Σμαραγδή

στα 10

Τα γυρίσματα της βιογραφίας του Ιωάννη Βαρβάκη από τον Γιάννη Σμαραγδή ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή και οι πρώτες φωτογραφίες που δίνουν μια καλή εικόνα του τι μπορούμε να περιμένουμε από την ταινία, είναι εδώ!

H Κατρίν Ντενέβ, Αικατερίνη της Ρωσίας στο «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» του Γιάννη Σμαραγδή
Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Κατρίν Ντενέβ (φωτό: Νίκος Νικολόπουλος)

Σταθερός στην επιμονή του να βιογραφεί μεγάλους Ελληνες στις τελευταίες του ταινίες, ο Γιάνης Σμαραγδής μετά τον «Καβάφη» και τον «El Greco» εξιστορεί στο «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» την ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη.

Σύμφωνα με την υπόθεση του φιλμ ο Βαρβάκης από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην Αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και επιστρέφει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την επανάσταση του 1821. Κατά την παραμονή του στην Ρωσία, εξελίσσεται σε ζάμπλουτο εξαγωγέα χαβιαριού. Η υπέρμετρη φιλοδοξία του τον φέρνει αντιμέτωπο με απανωτές συμφορές, μέχρι που αποφασίζει να χαρίσει όλη του την περιουσία και στο τέλος τον ίδιο του τον εαυτό στο όνομα της αγάπης.

Τον κεντρικό ήρωα υποδύεται ο Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ ενώ συμμετέχουν ακόμη ο Τζον Κλιζ, η Κατρίν Ντενέβ που υποδύεται την Μεγάλη Αικατερίνη, ο Χουάν Ντιέγκο Μπότο και ο Νικ Ασντον (οι δυο συμπρωταγωνιστές του «El Greco») και οι Ρώσσοι ηθοποιοί Εβγκένι Στούτσκιν και Ολγκα Σουτούλοβα.

Από ελληνικής πλευράς ανάμεσα στο καστ της ταινίας συναντάμε τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Άκη Σακελλαρίου, την Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη την Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, τον Παύλο Κοντογιαννίδη, τον Αλέξανδρο Μυλωνά, τον Μάνο Βακούση.

Την διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο Άρης Σταύρου, τα σκηνικά ο Νίκος Πετρόπουλος, τα κοστούμια η Ισπανίδα Λάλα Ουέτε, το μοντάζ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης και τη μουσική ο Μίνως Μάτσας.

Οι πρώτες φωτογραφίες αποκαλύπτουν κάτι από τις φιλοδοξίες της ταινίας τα γυρίσματα της οποίας είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο. Η παραγωγή δικαιολογημένα τονίζει τους αριθμούς και το μέγεθος του σχεδίου, που αν μη τι άλλο δεν μοιάζει αυτονόητο σε μια εποχή που η οικονομική πραγματικότητα του Ελληνικού σινεμά δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Ελπίζουμε πως το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τόσο τους δημιουργούς του, αλλά κι όσους ελπίζουμε σε ένα εμπορικό σινεμά που έχει αντίκτυπο κι αληθινό λόγο ύπαρξης.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου του 2011 από την Feelgood, αλλά προς το παρόν θα πρέπει να αρκεστείτε στις πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα. Σε αυτές, ανάμεσα σε άλλα, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στέκεται δίπλα στην Κατρίν Ντενέβ, ο Σεμπάστιαν Κοχ δείχνει το μάλλον τολμηρό για την εποχή κούρεμά του, ο Λάκης Λαζόπουλος ψαρεύει, ο Τζον Κλιζ ποζάρει μαζί με τον Γιάννη Σμαραγδή.

Οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα είναι της Μαρίας Μόσχου και του Νίκου Νικολόπουλου.