Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου τιμά την Κατρίν Ντενέβ

στα 10

Με βραβείο για το σύνολο της καριέρας της θα τιμηθεί η Κατρίν Ντενέβ από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου τιμά την Κατρίν Ντενέβ

Την τιμητική της θα έχεις στις 7 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο, στην 26η Απονομή των Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Βραβείων η 69χρονη Κατρίν Ντενέβ, η οποία θα τιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου για το σύνολο της καριέρας της.

Μια καριέρα που εδώ και πέντε δεκαετίες δίνει νόημα στον όρο «ευρωπαϊκό», αφού η Ντενέβ μπορεί να μην εγκατέλειψε ποτέ το Παρίσι, αλλά δούλεψε με σκηνοθέτες από ολόκληρη την Ευρώπη (από τον Ρομάν Πολάνσκι μέχρι τον Λουί Μπουνιουέλ και από τον Τόνι Σκοτ μέχρι τον Λαρς φον Τρίερ) στην ίσως πιο εντυπωσιακή συλλογή ρόλων που γνώρισε ποτέ γυναίκα ηθοποιός της γενιάς της.

Το 2008, η Ντενέβ μέτρησε 100 κινηματογραφικές ταινίες με το υπέροχο «Conte de Noel» του Αρνό Ντεπλεσάν, ενώ συνεχίζει αδιάκοπα να μοιράζει το χρόνο της στα κινηματογραφικά πλατό. Αυτήν την εποχή γυρίζει το «Trois Coeurs» του Μπενουά Ζακό, ενώ μόλις στο προηγούμενο Φεστιβάλ Βερολίνου την είδαμε να πρωταγωνιστεί στο «Elle s'en Va» της Εμανουέλ Μπερκό.

Οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν στις 9 Νοεμβρίου στη Σεβίλλη της Ισπανίας, ενώ εκτός από την Κατρίν Ντενέβ θα τιμηθεί για την καριέρα του στην τελετή ο Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Διαβάστε περισσότερα για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμη: