Industry

Η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «The Lobster», στo CineMart του Ρότερνταμ

στα 10

Αναμεσα στα 32 projects που περιλαμβάνονται στο co-production market του επερχόμενου φεστιβάλ του Ρότερνταμ συναντάμε και την επόμενη ταινία του Ελληνα σκηνοθέτη.

Η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου,  «The Lobster», στo CineMart του Ρότερνταμ

Πρόκειται για ένα από τα τρία projects που ο Γιώργος Λάνθιμος δουλεύει απ όταν εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας ταινίας του «Αλπεις» που έκανε την πρεμιέρά της στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας, αποσπώντας το βραβείο σεναρίου.

Το ένα από αυτά τα σχέδια θα ήταν ένα period drama τοποθετημένο στην διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Αννας μεταξύ του 1702 και του 1714 και το άλλο μια σύγχρονη μεταφορά του βιβλίου του Ντάνιελ Ντεφόου «Η Πανούκλα στο Λονδίνο».

Το τρίτο είναι προφανώς αυτό που μοιάζει να παίρνει το προβάδισμα φτάνοντας στη CineMart. O τίτλος του είναι «The Lobster» και σύμφωνα με τις πληροφορίες του flix, είναι γραμμένο και πάλι με τον Ευθύμη Φιλίππου, τον συν-σεναριογράφο του τόσο στον «Κυνόδοντα» όσο και στις «Αλπεις».

Πριν λίγο καιρό περιγράφοντας τα φιλμ που προετοίμαζε, ο Γιώργος Λάνθιμος έλεγε για αυτό που προφανώς είναι το «Lobster», ότι το σενάριο το οποίο έχουν ολοκληρώσει με τον Ευθύμη, «θα ανήκει στον κόσμο μας, αλλά θα είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος και θα έχει ένα στοιχείο φαντασίας ή επιστημονικής φαντασίας στην πλοκή του».

Η ταινία αναφέρεται στην CineMart ως Ιρλανδέζικη, Βρετανική και Ελληνική συμπαραγωγή με εταιρίες παραγωγής τις Element Pictures, Limp και Scarlet Films.