Φεστιβάλ / Βραβεία

H Ελίνα Ψύκου μια από τους «10 Directors to Watch» για το περιοδικό Variety

στα 10

H «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» είναι μια από τις ταινίες που επέλεξε φέτος το περιοδικό για το πρόγραμμα που παραδοσιακά παρουσιάζει στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

H Ελίνα Ψύκου μια από τους «10 Directors to Watch» για το περιοδικό Variety

Απόλυτα ταιριαστά, αφού πέρσι η ταινία κέρδισε στο ίδιο φεστιβάλ το βραβείο καλύτερου project στα works in progress του φεστιβάλ. Εν τω μεταξύ πρόλαβε να ολοκληρωθεί και να κάνει την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Βερολίνου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους της Ψύκου, ένα ξεκίνημα που όπως επιβεβαιώνει και η επιλογή του στο πρόγραμμα του Variety τοποθετεί την σκηνοθέτη του στην λίστα των ευρωπαίων δημιουργών που αξίζει την προσοχή όλων.

Η ιστορία του φιλμ που θα βγει στις αίθουσες το φθινόπωρο έχει ως εξής: Ο Αντώνης φτάνει σ’ ένα ξενοδοχείο κοντά στη θάλασσα. Είναι χειμώνας, το ξενοδοχείο είναι κλειστό και ο Αντώνης τριγυρνάει μόνος του. Μοιάζει να έχει όλο το χρόνο με το μέρος του. Ωσπου στην τηλεόραση ανακοινώνεται η εξαφάνιση του γνωστού δημοσιογράφου Αντώνη Παρασκευά.