Buzz

H δεκάδα του TIME με τις καλύτερες ταινίες του 2012!

στα 10

Αφου δημιούργησε θόρυβο βάζοντας στο νούμερο 1 των χειρότερων ταινιών του 2012 το «Cloud Atlas» το περιοδικό ΤΙΜΕ τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες ταινίες του, την «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε.

H δεκάδα του TIME με τις καλύτερες ταινίες του 2012!

Πριν λίγες μέρες, η δημοσίευση των χειρότερων ταινιών του 2012 σύμφωνα με το περιοδικό TIME δημιούργησε τις δικές της εντυπώσεις σχετικά με το τι σημαίνει κακή ταινία ή απλά παταγώδης αποτυχία. Και όλα αυτά με αφορμή το νούμερο ένα της λίστας που δεν ήταν άλλο από το «Cloud Atlas» (δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ).

Στην αντίπερα όχθη, οι επιλογές του TIME για τα καλύτερες της χρονιάς φέρνουν τον Μίκαελ Χάνεκε για ακόμη μια φορά θριαμβευτή σε μια χρονιά που του ανήκει, ενώ μέσα στη δεκάδα κρύβονται εκπλήξεις όπως το «Dark Horse» του Τοντ Σόλονζ που δεν είδαμε ποτέ στην Ελλάδα και το «Wu Xia» του Πίτερ Τσαν (απρόβλητο κι αυτό στην Ελλάδα).

Δείτε αναλυτικά τη λίστα του TIME με τις δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς και τη λίστα με τις καλύτερες ερμηνείες (ανδρικές ή γυναικείες) για το 2012.

Οι καλύτερες ταινίες του 2012

Οι δέκα καλύτερες ερμηνείες του 2012

Δείτε εδώ τη λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς του Cahiers du Cinema, τη λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς του Sight & Sound, τη δεκάδα με τις καλύτερες ταινίες του 2012 από τον Τζον Γουότερς και ψηφίστε τα δικά σας αγαπημένα εδώ.