Buzz

Η «Cleopatra» με την Αντζελίνα Τζολί βρήκε σκηνοθέτη: τον Ανγκ Λι!

στα 10

Οι Τζέιμς Κάμερον, Ντέιβιντ Φίντσερ και Πολ Γκρίνγκρας της είπαν όχι. Η Αντζελίνα Τζολί όμως επέμενε: θέλει να ντυθεί βασίλισσα της Αιγύπτου. Κι ο Ανγκ Λι αυτή τη στιγμή διαβάζει το σενάριο της «Cleopatra»...

Η «Cleopatra» με την Αντζελίνα Τζολί βρήκε σκηνοθέτη: τον Ανγκ Λι!

H μεταφορά του βιβλίου της Στέισι Σιφ «Cleopatra: A Life» μοιάζει με στοιχειωμένο πρότζεκτ: ο παραγωγός Σκοτ Ρούντιν προσπαθεί από το 2006 να πραγματοποιήσει την κινηματογραφική μεταφορά του, χωρίς μεγάλη τύχη. Ούτε από τη στιγμή που συνδέθηκε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο η μεγαλύτερη χολιγουντιανή σταρ, η Αντζελίνα Τζολί, οι σκηνοθέτες δεν παρέμειναν στις καρέκλες τους.

Τουλάχιστον τρία διάσημα ονόματα ενδιαφέρθηκαν αρχικά, αλλά μετά απέρριψαν την πρόταση. Πρώτος ο Τζέιμς Κάμερον, μετά ο Πολ Γκρίνγκρας και τέλος ο Ντέιβιντ Φίντσερ. Ο τελευταίος μάλιστα είχε για κάποιους μήνες παραμείνει θετικός. Μάλιστα είχε κάνει και δηλώσεις: «Ανυπομονώ να γυρίσω μια ταινία με την Αντζι. Είναι μία ταινία που απαιτεί να την πάρεις στα σοβαρά. Δεν ενδιαφέρομαι να κάνω ένα επικό πέπλουμ, δεν είναι το μέγεθος μιας παραγωγής που μετράει. Κάτι τέτοιο δεν εντυπωσιάζει πια με τον ίδιο τρόπο που το έκανε πριν δέκα χρόνια. Ξέρουμε πια πως μπορείς να “κλέψεις” το θέαμα, το βλέπουμε κάθε βράδυ στην τηλεόραση. Οπότε δεν είναι αυτό που με ενδιαφέρει. Αντίθετα θέλω να ανακαλύψω τι είναι αυτό που κάνει μια γυναίκα σαν αυτή επίκαιρη και την ιστορία της άξια να ειπωθεί και σήμερα».

Να όμως που σήμερα ανακοινώθηκε νέος μνηστήρας. Ο Ανγκ Λι, με τη φόρα της επιτυχίας της «Ζωής του Πι» (μίας εξίσου απαιτητικής κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου του Γιαν Μαρτέλ), πρότεινε στα στούντιο να του επιτρέψουν να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί με το δύσκολο, από ό,τι φαίνεται, εγχείρημα.

«Αυτές τις μέρες ξεκινώ να διαβάσω το σενάριο» δήλωσε ο Λι στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Παλμ Σπρινγκς. «Θεωρώ ότι μου ταιριάζει μετά από όλα τα υπόλοιπα κινηματογραφικά είδη που έχω καταπιαστεί. Τι κοινό έχει η ''Cleopatra'' με τις άλλες ταινίες μου; Τίποτα! Είναι όλες διαφορετικές μεταξύ τους. Για αυτό και αυτή θα ήταν η τέλεια επιλογή!»

Εμείς τον εμπιστευόμαστε απόλυτα. Αν μπορείς να δαμάσεις μία τίγρη μέσα σε σωσίβια λέμβο, η Αντζελίνα μετά είναι αρνάκι.