Buzz

Η Αντζελίνα Τζολί στο πλευρό των προσφύγων από τη Συρία

στα 10

Κάπου ανάμεσα στις σκηνοθετικές της υποχρεώσεις στην Αυστραλία και στις εμφανίσεις της στα κόκκινα χαλιά των βραβείων, η Αντζελίνα πέταξε στο Λίβανο για μία επίσημη συνάντησή της με την τοπική κυβέρνηση και την επίσκεψή της στα στρατόπεδα προσφύγων από τη Συρία.

Η Αντζελίνα Τζολί στο πλευρό των προσφύγων από τη Συρία

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφτηκε το Λίβανο ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ (μία θέση που κρατά πάνω από 15 χρόνια πλέον), για να ευχαριστήσει τη χώρα που φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από τη Συρία και να τραβήξει την προσοχή των media για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει προκαλέσει ο 3ετής πόλεμος και απαιτεί την περίθαλψη εκατομμυρίων αυτοεξόριστων μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους χιλιάδες παιδιά. Για να μιλάμε με νούμερα: 2.5 εκατομμύρια Σύριοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και ένα εκατομμύριο από αυτούς βρίσκονται σήμερα στο Λίβανο. Επιπλέν, 4.2 εκατομμύρια προσφύγων έχουν μετακινηθεί μέσα στα σύνορα της Συρίας, αφήνοντας πίσω τις εμπόλεμες περιοχές και τα σπίτια τους, που είτε καταστράφηκαν ή βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Στο 3ημερο αυτό ταξίδι της, η Τζολί δεν είδε μόνο τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Ταμάμ Σαλάμ, αλλά επιπλέον παρουσίασε την έκκλησή της για παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σε συνέντευξη Τύπου και, το σημαντικότερο, επισκέφτηκε το στρατόπεδο στην ανατολική Μπέκα Βάλεϊ, όπου διαμένουν παιδιά των πιο φτωχικών καταυλισμών. Και μιλάμε, μόνο σ' αυτό το στρατόπεδο, για 3.500 χιλιάδες ορφανά πολέμου.

1

«Ηταν σπαραχτικό. Η συνάντησή μου με τα παιδιά ήταν σπαραχτική. Εχουν χάσει την μαμά, τον μπαμπά, τα αδέλφια τους. Η παιδική τους ηλικία βρίσκεται σε ομηρία από αυτό τον πόλεμο. Είναι τόσο μικρά και κουβαλούν τα βάρη των ενηλίκων...».

2

3

«Ελπίζω στην παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η εκεχειρία όμως που επιβάλουμε εμείς η δυτικοί μέχρι στιγμής, όπως μου είπε κι ένας πρόσφυγας, είναι απλώς "ένα κομμάτι χαρτί"...»

Δείτε ολόκληρη την έκκληση της Αντζελίνας Τζολί, πρέσβειρας καλής θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εδώ:

.

Περισσότερη Αντζελίνα Τζολί: