Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Αντζελίνα Τζολί δεν άφησε μάτι στεγνό στα Governors Awards

στα 10

Τα τιμητικά βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου έδωσαν ευκαιρία στην Αντζελίνα Τζολί, όχι μόνο να γνωρίσει την Αντζελα Λάνσμπερι, αλλά και να συγκινήσει με κομψότητα την υφήλιο.

Η Αντζελίνα Τζολί δεν άφησε μάτι στεγνό στα Governors Awards

Για πέμπτη χρονιά, η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών διοργάνωσε την τελετή των Governors Awards, τιμώντας ξεχωριστούς ανθρώπους του σινεμά και συγκεντρώνοντας στην αίθουσα του Hollywood & Highland στο Λος Αντζελες, προσκεκλημένους από τον Ρότζερ Κόρμαν μέχρι τον Γουόρεν Μπίτι. Ανάμεσα στα τέσσερα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς ήταν η Αντζελίνα Τζολί που παρέλαβε το βραβείο Τζιν Χέρσολτ, από τα χέρια του Τζορτζ Λούκας, της Τζίνα Ρόουλαντς και των πρωταγωνιστών της δικής της ταινίας, «In the Land of Blood and Honey». Συγκρατημένη, κομψή αλλά εμφανώς συγκινημένη, η Αντζελίνα Τζολί σκόρπισε τρυφερές ευχαριστίες στην οικογένειά της, τη μητέρα της (όχι τον πατέρα της, Γιον Βόιτ, που βρισκόταν στην αίθουσα) και τους αγαπημένους της συνοδούς, τον Μπραντ Πιτ (φρεσκοκουρεμένο, ξυρισμένο και πανέμορφο) και το μεγάλο της γιο Μάντοξ. Δείτε παρακάτω το βίντεο της ομιλίας της Αντζελίνα Τζολί, τον Μπραντ Πιτ να βουρκώνει και την αίθουσα να ενθουσιάζεται.

Διαφορετικά, αλλά εξίσου συγκινητική εμφανίστηκε και η πάντα υπέροχη Αντζελα Λάνσμπερι, η αξέχαστη «Συγγραφέας Ντετέκτιβ», η οποία έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ηλικία των 17 χρόνων, το 1944. Μόνο και μόνο οι ευχαριστίες που απηύθυνε η ηθοποιός, στους ανθρώπους που τη στήριξαν, αποδεικνύουν τη ζηλευτή της καριέρα: την Ινγκριντ Μπέργκμαν, την Κάθριν Χέπμπορν, τον Ορσον Γουελς, τον Φρανκ Σινάτρα, τον Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, τον Τζορτζ Κιούκορ και τον Τζον Φρανκενχάιμερ.

Ο μνημειώδης ενδυματολόγος Πιέρο Τόζι τιμήθηκε επίσης με το ξεχωριστό βραβείο, το οποίο παρέλαβε στη θέση του η Κλαούντια Καρντινάλε, ενώ το κλιπ με δείγματα της δουλειάς του, από τον «Γατόπαρδο» μέχρι τον «Θάνατο στη Βενετία» έκοψε την ανάσα του κοινού. Σε πιο ανάλαφρο ύφος, ο τέταρτος τιμώμενος, Στιβ Μάρτιν, παρέλαβε το βραβείο του από τον Τομ Χανκς που θυμήθηκε τις ημέρες της κωμωδίας του και οι δυο τους αυτοσχεδίασαν στη σκηνή.

Κι έτσι, συγκινητικά και χαριτωμένα, τα Governors Awards έκαναν το πρώτο βήμα για τη σεζόν τον βραβείων που ξεκινά και που θα καταλήξει στην 86η απονομή των βραβείων Οσκαρ που θα γίνει στις 2 Μαρτίου 2014. Διαβάστε τις πρώτες προσδοκίες και προβλέψεις εδώ.

gov01

gov02

gov03