Φεστιβάλ / Βραβεία

H Αν Χάθαγουεϊ τραγουδάει το Οσκαρ της!

στα 10

Αν η Αν Χάθαγουεϊ είναι φέτος το φαβορί για το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου το οφείλει στον σπαρακτικό τρόπο που τραγουδάει το πιο διάσημο τραγούδι από το «Les Miserables». Ακούστε την στο «I Dreamed a Dream».

H Αν Χάθαγουεϊ τραγουδάει το Οσκαρ της!

Μπορεί το «Ι Dreamed a Dream» να έγινε μαζικό φαινόμενο, όταν το 2009 η Σούζαν Μπόιλ το τραγούδησε στο τηλεοπτικό «Britain's Got Talent» στέλνοντας το αυτόματα στις λίστες με τα πιο δημοφιλή τραγούδια της Βρετανίας και πρώτο στα χτυπήματα του YouTube από εκατομμύρια ανθρώπους, το πιο διάσημο, όμως, τραγούδι του μιούζικαλ «Les Miserables» υπήρξε ήδη από την πρώτη γαλλική του εκδοχή ένα πρωτοφανές χιτ και στην αγγλική του διασκευή ένα από τα πλέον πολυδιασκευασμένα τραγούδια που ξεχώρισαν ποτέ από ένα θεατρικό μιούζικαλ.

Γραμμένο από τον Κλοντ-Μισέλ Σένμπεργκ και με αγγλικούς στίχους του Χέρμπερτ Κρέτζμερ, βασισμένους στο αυθεντικό γαλλικό λιμπρέτο του Αλέν Μπουμπίλ, το «I Dreamed a Dream» είναι το τραγούδι που ήδη από την πρώτη πράξη των «Les Miserables» δίνει το στίγμα ολόκληρου του έργου και τοποθετεί την ετοιμοθανάτη Φαντίν στη λίστα των πιο τραγικών ηρώων που πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο θεατρικό σανίδι.

Αυτήν υποδύεται η Αν Χάθαγουεϊ στην κινηματογραφική διασκευή του Τομ Χούπερ και τώρα, μετά από ένα μικρό δείγμα του τραγουδιού που ακούσαμε σε ένα από τα τρέιλερ της ταινίας, μπορούμε να ακούσουμε ολόκληρο το τραγούδι, συνειδητοποιώντας πως - ναι - είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο να χάσεις ένα Οσκαρ με μια τέτοια σπαρακτική ερμηνεία.

To «I Dreamed a Dream» ως single από το soundtrack του «Les Miserables» έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 20.000 αντίτυπα, ενώ ολόκληρο το άλμπουμ βρέθηκε εύκολα στη νούμερο ένα θέση των soundtracks του Billboard και στο νούμερο 33 των 200 πιο ευπώλητων δίσκων στην Αμερική. Οι περισσότερες από τις πωλήσεις του έγιναν από ψηφιακά downloads.

Μέχρι να την δούμε να το ερμηνεύει και στη μεγάλη οθόνη στις 14 Φεβρουαρίου, ακούστε το «I Dreamed a Dream» παρακάτω και διαβάστε περισσότερα για το «Les Miserables» εδώ.