Buzz

Γυρίζοντας τον Σαίξπηρ σε 12 ημέρες!

στα 10

Η ιδέα του Τζος Γουίντον για το πως να κάνει διάλειμμα από τα γυρίσματα των «Avengers» είχε σαν αποτέλεσμα μια κινηματογραφική διασκευή του έργου του Γουίλιαμ Σάιξπηρ «Πολύ Κακό για το Τίποτα», γυρισμένη σε 12 ημέρες μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Γυρίζοντας τον Σαίξπηρ σε 12 ημέρες!

Αυτό θα πει δημιουργικότητα...

Στα διαλείμματα από τα γυρίσματα των «Avengers», ο Τζος Γουίντον γύρισε μια διασκευή του «Much Ado About Nothing», σε «απαστράπτον» ασπρόμαυρο, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του micro-studio Bellwether που συνέπεσε με το άνοιγμα του επίσημου site της ταινίας και έδειξε να εκπλήσσει όσους είχαν καταχωρήσει (άδικα) τον Γουίντον ως έναν ακόμη σκηνοθέτη blockbusters για μαζική κατανάλωση και μόνο.

Ο Γουίντον περιέγραψε την εμπειρία ως «οι καλύτερες διακοπές που έκανα ποτέ. Δεν υπήρξα ποτέ τόσο χαλαρός και γεμάτος όσο με αυτήν την ταινία». Γνωστός για τις βραδιές «Σαίξπηρ» στο σπίτι του στο Λος Αντζελες, ο Γουίντον κατέληξε στην απόφαση να γυρίσει την ταινία μετά από αρκετά διαβάσματα του έργου και με κίνητρο την αφοσίωση μερικών από των αγαπημένων του ηθοποιών με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν τόσο στο «Βuffy, The Vampire Slayer» όσο και σε άλλα τηλεοπτικά του σόους («Firefly», «Dollhouse»).

«Το γεγονός ότι είναι από τα λίγα έργα του Σαίξπηρ γραμμένο σε πρόζα δεν ήταν αυτό που με έκανε να το διαλέξω. Αλλά σίγουρα είναι ο λόγος που το αγαπώ», δήλωσε ο Γουίντον που το 2012 θα έχεις τους «Avengers» και το «Cabin in the Woods» στις αίθουσες και το «Much Ado About Nothing» να τον εκπροσωπεί στα φεστιβάλ του κόσμου.

Δείτε στο gallery δύο φωτογραφίες που δημοσίευσε το Entertainment Weeklyαπό την ταινία (στην πρώτη ο Αλέξις Ντένισοφ και η Εϊμι Ακερ και στη δεύτερη ο Σον Μάχερ) και μια με τον Τζος Γουίντον με το σενάριο του «Much Ado About Nothing» στο χέρι.

Διαβάστε περισσότερα για τους «Avengers»: