Φεστιβάλ / Βραβεία

Γυρίζοντας μια ταινία 200 ωρών!

στα 10

Μέρος της ετήσιας έκθεσης μοντέρνας τέχνης dOCUMENTA στην πόλη Κασέλ της Γερμανίας, ο Καταλανός Αλμπέρ Σέρα θα γυρίσει μια ταινία 200 ωρών που, όπως καταλαβαίνετε, δεν θα δείτε σε κάποιο σινεμά της γειτονιάς σας!

Γυρίζοντας μια ταινία 200 ωρών!

To πρότζεκτ έχει τον τίτλο «The Three Little Pigs», είναι εμπνευσμένο από την γέννηση της Ευρώπης κατά τον Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκέτε, τον Αδόλφο Χίτλερ και τον... Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και η λογική του είναι ως εξής:

Για όλη τη διάρκεια του dOCUMENTA, που διαρκεί από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, ο σκηνοθέτης θα γυρίζει ένα φιλμ σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές του Κασέλ. Θα μοντάρει το υλικό του απόγευμα και κάθε βράδυ θα προβάλλει την ταινία της ημέρας στο σινεμά. Στο τέλος της διοργάνωσης, ολόκληρο το φιλμ, που αναμένεται να ξεπεράσει τις 200 ώρες θα προβληθεί χωρίς διακοπή για οκτώ ολόκληρες ημέρες, από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του πρότζεκτ «το φιλμ δεν έχει συλληφθεί ως αφηγηματικό, αλλά περισσότερο σαν μια συνεχής ροή λέξεων με αποσπάσματα από βιβλία και συζητήσεις με τον Γκέτε, απομαγνητοφωνήσεις ιδιωτικών συζητήσεων του Χίτλερ και σχόλια του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ».

Ο Σέρα δηλώνει πως η κεντρική του ιδέα ήταν «ένα ουτοπικό φιλμ, που να μένει πιστό στην λογοτεχνική του αφετηρία αλλά χωρίς να καταλήξει τεχνητό».

Ισως κάποτε το δούμε σε κάποια αίθουσα τέχνης...

Διαβάστε περισσότερα για το «Τhe Three Little Pigs» και τον δημιουργό του στο επίσημο site του dOCUMENTA