Buzz

Τζουντ Λο εναντίον Τσάρλι Χάναμ: Πρώτες εικόνες από το «King Arthur: Legend of the Sword» του Γκάι Ρίτσι

στα 10

Ξεχάστε τον βασιλιά Αρθούρο που ξέρατε. Ο Γκάι Ρίτσι ετοιμάζει ένα αλά Σέρλοκ Χολμς ρετουσάρισμα στον διάσημο μεσαιωνικό μύθο.

Τζουντ Λο εναντίον Τσάρλι Χάναμ: Πρώτες εικόνες από το «King Arthur: Legend of the Sword» του Γκάι Ρίτσι

Μετά το επιτυχημένο (τουλάχιστον εμπορικά – για τα υπόλοιπα οι γνώμες διίστανται) reboot του Σέρλοκ Χολμς ως ήρωα ταινιών δράσης, ο Γκάι Ρίτσι ετοιμάζεται να κάνει κάτι αντίστοιχο και για το μεσαιωνικό έπος του βασιλιά Αρθούρου στο «King Arthur: Legend of the Sword», με τη φιλοδοξία να το μετατρέψει σε ανάλογου βεληνεκούς χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ.

Η ταινία είχε αρχικά ημερομηνία κυκλοφορίας αυτό το καλοκαίρι, αλλά μετατοπίστηκε τελικά για το 2017, και το Entertainment Weekly δημοσίευσε μόλις τις πρώτες φωτογραφίες από την ταινία, με τον Τσάρλι Χάναμ ως βασιλιά Αρθούρο και τον Τζουντ Λο στο ρόλο της νέμεσής του και σφετεριστή του θρόνου, Βόρτιγκερν.

Κι όπως είχε κάνει και με τον Σέρλοκ Χολμς, ο Γκάι Ρίτσι σκοπεύει να δώσει μια άλλη, πιο «βρώμικη» διάσταση στην κινηματογραφική εκδοχή του για τον Αρθούρο, παρουσιάζοντάς τον ως κάτι διαφορετικό από το «καλό παιδί» που ξέραμε μέχρι τώρα.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τσάρλι Χάναμ είναι έτοιμος για να γίνει ο νέος Στιβ ΜακΚουίν

King Arthur 1 607

«Νομίζω ότι το πρόβλημα με τις περισσότερες ταινίες για τον βασιλιά Αρθούρο είναι ότι προσπαθούσαν να τον δείξουν ως καλό και ανιαρό» δήλωνε ο πρωταγωνιστής Τσάρλι Χάναμ πριν από έναν περίπου χρόνο στο cover story του Entertainment Weekly, όταν η ταινία βρισκόταν ακόμα στο στάδιο των γυρισμάτων. «Δυστυχώς, τέτοιοι χαρακτήρες δεν είναι πολύ ενδιαφέροντες να τους παρακολουθείς. Ο Λουκ Σκαϊγουόκερ ήταν ο λιγότερο ενδιαφέρων ήρωας στον “Πόλεμο των Αστρων”, γιατί ήταν ο καλός. Οι καλοί είναι βαρετοί».

Η αναφορά στον «Πόλεμο των Αστρων» φυσικά δεν ήταν τυχαία. Τόσο ο Γκάι Ρίτσι όσο και η Warner Bros βλέπουν την πρώτη ταινία σαν την αρχή μιας saga για τους Ιππότες της Στρογγυλής τραπέζης και το «King Arthur» σαν ένα origin story του κεντρικού του ήρωα.

King Arthur 2 607

Ο οποίος αποκτά μάλιστα μια ενδιαφέρουσα διαδρομή, αφού δεν ξεκινά ως ευγενής μα ως ορφανό που μεγάλωσε από πόρνες στο Λονδίνο του 5ου αιώνα για να φτάσει τελικά να γίνει Βασιλιάς. «Ο Βασιλιάς Αρθούρος που ξέρατε, ήταν καλός από την αρχή» λέει ο Ρίτσι, «ο δικός μας όχι».

Πόσο καλός ή πόσο κακός είναι και πόσο θα δικαιωθεί η επιλογή του Ρίτσι για τη νέα αυτή εκδοχή θα το μάθουμε τον Μάρτιο του 2017, όταν το φιλμ θα κάνει την έξοδό του στις αίθουσες. Μέχρι τότε απολαύστε τις πρώτες φωτογραφίες των θανάσιμων αντιπάλων Τσάρλι Χάναμ και Τζουντ Λο, αλλά και την πλήρη φωτογράφιση του πρώτου για το Entertainment Weekly!

Διαβάστε ακόμη