Buzz

Χοακίν Φίνιξ και Γκας Βαν Σαντ συνεργάζονται ξανά, με 21 χρόνια καθυστέρηση

στα 10

Δυο δεκαετίες μετά το «To Die For», σκηνοθέτης και ηθοποιός ετοιμάζουν την κινηματογραφική βιογραφία του καρτουνίστα Τζον Κάλαχαν.

Χοακίν Φίνιξ και Γκας Βαν Σαντ συνεργάζονται ξανά, με 21 χρόνια καθυστέρηση

Ο Γκας Βαν Σαντ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την καριέρα και τη διασημότητα της οικογένειας Φίνιξ. Δίπλα του, ο Ρίβερ Φίνιξ έχτισε τον πιο ώριμο, αξέχαστο ρόλο της σύντομης καριέρας του, στο «My Own Private Idaho». Εκείνος, επίσης, ανέδειξε σε ηθοποιό τον Χοακίν Φίνιξ, επιλέγοντάς τον να πρωταγωνιστήσει δίπλα στη νεότατη Νικόλ Κίντμαν στο «To Die For» το 1995. Και να που τώρα, ο Χοακίν Φίνιξ κι ο Γκας Βαν Σαντ ετοιμάζουν μαζί μια νέα ταινία, με θέμα προκλητικό και δύσκολο, την κινηματογραφική βιογραφία του διάσημου καρτουνίστα Τζον Κάλαχαν.

Δείτε ακόμη: Πρώτο τρέιλερ για το «When We Rise» του Γκας Βαν Σαντ

to die for 607 Στα γυρίσματα του «To Die For», το 1995

Η ταινία θα λέγεται «Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot» και θα βασίζεται στην ομότιτλη αυτοβιογραφία του Κάλαχαν, την οποία ήδη από την έκδοσή της το 1989, ήθελε να μεταφέρει στο σινεμά ο Ρόμπιν Γουίλιαμς. Ο Τζον Κάλαχαν ήταν τετραπληγικός, εξαιτίας ενός δυστυχήματος με το αυτοκίνητο που τον άφησε παράλυτο στα 21 του χρόνια.

τζον κάλαχαν 607

Ο Κάλαχαν μεγάλωσε στο Πόρτλαντ του Ορεγκον, υιοθετημένος από μια οικογένεια με πέντε ακόμα παιδιά. Η παιδική του ηλικία ήταν σκληρή, στα 8 χρόνια του τον κακοποίησε σεξουαλικά δασκάλα στο σχολείο του, στα 12 χρόνια του ήταν ήδη αλκοολικός. Μετά το δυστύχημά του, ξεκίνησε να σχεδιάζει και βρήκε στα σκίτσα του ένα είδος ψυχανάλυσης και θεραπείας - στα 27 του μάλιστα έκανε κι αποτοξίνωση από το αλκοόλ.

τζον κάλαχαν 607

Η δουλειά του, γεμάτη μαύρο χιούμορ και κυνισμό, συχνά καταπιάστηκε με θέματα ταμπού, όπως φυσικά η αναπηρία και πολλές φορές απαγορεύτηκαν ή μποϋκοταρίστηκαν στο Πόρτλαντ, ωστόσο ο Κάλαχαν συνεργάστηκε τακτικά και με τεράστια αναγνώριση με το New Yorker, το Penthouse και το Playboy ως το θάνατό του, το 2010.

τζον κάλαχαν 607

Διαβάστε ακόμη: