Buzz

«Gunpowder»: Δείτε το teaser της νέας σειράς του «Τζον Σνόου»

στα 10

O Κιτ Χάρινγκτον δεν είναι (μόνο) ο Τζον Σνόου. Πάρτε μια γεύση από τη νέα του εκρηκτική σειρά στο BBC, το «Gunpowder»...

«Gunpowder»: Δείτε το teaser της νέας σειράς του «Τζον Σνόου»

Mπορεί ο 7ος κύκλος του «Game of Thrones» να ολοκληρώθηκε χθες με ένα συγκλονιστικό επεισόδιο, όμως ο Κιτ Χάρινγκτον δεν κάθεται. Ο Βασιλιάς του Βορρά μπορεί να πρέπει να περιμένει αρκετά (κάποιες φήμες θέλουν τον τελευταίο κύκλο να μην ξεκινά πριν το φθινόπωρο του 2018) για να αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα και Μοίρα, όμως ο βρετανός πρωταγωνιστής έχει κι άλλη ευκαιρία να αποδείξει την τάση του για ηρωικούς ρόλους.

Διαβάστε αναλυτικά για το φινάλε της 7ου κύκλου (προσοχή SPOILERS): «Game of Thrones», Κύκλος 7, Επεισόδιο 7, Φινάλε: Σημειώσεις

Remember, remember the 5th of November? Στο «Gunpowder» του BBC, μία μίνι σειρά 3ων επεισοδίων που έγραψε ο Ρόναν Μπένετ και σκηνοθέτησε ο Τζέι Μπλέικσον, ο Χάρινγκτον ερμηνεύει τον Ρόμπερτ Κέιτσμπι, έναν 30χρονο Καθολικό ευγενή από το Γουόρικσερ, ο οποίος ηγήθηκε της Συνωμοσίας της Πυρίτιδας του 1605: σκοπός ήταν η δολοφονία του Προτεστάντη Βασιλιά Ιακώβου Α' της Αγγλίας (ώστε να αντικατασταθεί από Καθολικό Βασιλιά), της οικογένειάς του και πολλών μελών της αριστοκρατίας, και η ανατίναξη με πυρίτιδα (για αυτό και το όνομα «Gunpowder Plot») των κτιρίων του Βρετανικού Κοινοβουλίου στο Λονδίνο κατά την έναρξη της Βουλής στις 5 Νοεμβρίου 1605.

Gunpower 607

Μπορεί ο Γκάι Φοκς, ο Αγγλος στρατιώτης από το Γιόρκ, να έχει μείνει στην ιστορία (στην Αγγλία και άλλες χώρες η 5η Νοεμβρίου εορτάζεται σαν Νύχτα του Γκάι Φοκς, «Guy Fawkes Night ή Bonfire Night), αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Κέιτσμπι ήταν αυτός που στην ουσία σχεδίασε την όλη κίνηση. Οι συνωμότες βρήκαν ένα κελάρι κάτω από το κτίριο της Βουλής των Λόρδων και συγκέντρωσαν 36 βαρέλια πυρίτιδας, τα οποία θα ανατίναζαν για να δολοφονήσουν τα μέλη του Κοινοβουλίου. Κάποιοι, ωστόσο, ανησυχούσαν από το γεγονός ότι στο κτίριο της Βουλής θα βρίσκονταν κι άλλοι Καθολικοί, σαν κι αυτούς, των οποίων η ζωή μπορεί να κινδύνευε. Ετσι στάλθηκε μια προειδοποιητική επιστολή στο Λόρδο Μοντίγκλ, τον οποίον προειδοποιούσαν να μην παρουσιαστεί στη συνέλευση. Του δημιουργήθηκαν όμως υποψίες κι έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες στις υπόγειες σήραγγες κάτω από τη Βουλή των Λόρδων. Ο Γκάι Φοκς ανακαλύφθηκε και συνελήφθη το πρωινό της 5ης Νοεμβρίου. Μετά από βασανιστήρια, αποκάλυψε τα ονόματα των υπόλοιπων συνωμοτών, που είτε ήταν ήδη γνωστοί είτε νεκροί. Οi συνωμότες καταδικάστηκαν και στις 31 Ιανουαρίου εκτελέστηκαν με αγχόνη και διαμελισμό.

Gunpower 607 2

Σύμφωνα με το BBC η μίνι σειρά θα είναι ένα «πολιτικό θρίλερ που θα μας επιστρέφει στον 17ο αιώνα και θα βουτά στο ιστορικό πλαίσιο που δικαιώνει την πλοκή, εξηγώντας μας ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι που σχεδίασαν την επίθεση, που βρήκαν τα μέσα να το κάνουν και εναντίον ποιων επαναστάτησαν. Ταυτόχρονα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και την αντίπαλη πλευρά και το παιχνίδι γάτας-ποντικιού που παίζει ο μηχανορράφος σύμβουλος του Βασιλιά, μέσα σ' ένα αδίστακτο δίκτυο κατασκόπων...»

Gunpower 607 3

«Η γυναίκα μου δολοφονήθηκε. Το όνομά μου στιγματίστηκε. Οι φίλοι και η οικογένειά μου βασανίστηκαν και κρεμάστηκαν. Πρέπει να χτυπήσουμε τη ρίζα του κακού. Ο Φοκς θα ανάψει το φυτίλι, αλλά εγώ, ο Ρόμπερτ Κέιτσμπι, θα ανατινάξω το Βασιλιά και όλους τους ανθρώπους του στο δρόμο για την Κόλαση....» υπόσχεται ο Χάρινγκτον στο teaser.

Δείτε το:


Διαβάστε ακόμα: