Buzz

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο κάνει ένα διάλειμμα από τη σκηνοθεσία

στα 10

Μετά τον Χρυσό Λέοντα για το «The Shape of Water», ο Ντελ Τόρο αποφασίζει να κάνει επιτέλους τις διακοπές που δικαιούται και θα απέχει για ένα χρόνο από την καρέκλα του σκηνοθέτη.

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο κάνει ένα διάλειμμα από τη σκηνοθεσία

Θα περίμενε ίσως κανείς ότι μετά τον θρίαμβο της τελευταίας του ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θα είχε αρκετά κίνητρα για να πιάσει αμέσως το επόμενο πρότζεκτ του. Αντίθετα, όμως, ο Μεξικανός δημιουργός αποφάσισε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από την καρέκλα του σκηνοθέτη.

Αυτό αφήνει στον αέρα, τουλάχιστον προς το παρόν, τα δύο βασικά σχέδια που είχε στα σκαριά: το ασπρόμαυρο «Silver», γύρω από έναν Μεξικανό μασκοφόρο παλαιστή που ανακαλύπτει ότι όλοι οι πολιτικοί είναι βρικόλακες και βάζει στόχο να τους εξολοθρεύσει, και το ριμέικ της κλασικής ταινίας φαντασίας «Fantastic Voyage» του 1966.

Διαβάστε ακόμη: Βαράτε τις καμπάνες: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Μαν

The Shape of Water 607 «The Shape of Water»

Το πρώτο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της συγγραφής του σεναρίου, την οποία είχε διακόψει για τις ανάγκες των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας, ενώ το δεύτερο -που επρόκειτο να είναι και το επόμενο φιλμ του- μπαίνει σε αναμονή, καθώς μετά το «The Shape of Water» ο Ντελ Τόρο αποφάσισε να απέχει για ένα χρόνο από τη σκηνοθεσία.

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του ως παραγωγός με βασικότερα σχέδια μια ταινία της Πατρίσια Ρίγκεν («The 33») και το ντοκιμαντέρ «Ayotzinapa», γύρω από τη διαβόητη εξαφάνιση 43 φοιτητών στην Πόλη του Μεξικού, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Στο μεταξύ, το «The Shape of Water» αναμένεται να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στις προσεχείς υποψηφιότητες των Οσκαρ, με σχεδόν σίγουρη την παρουσία της Σάλι Χόκινς στην πεντάδα Α’ Γυναικείου Ρόλου, και αρκετές πιθανότητες για τον Ντελ Τόρο να κερδίσει την πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ σκηνοθεσίας (μέχρι τώρα έχει μόνο μία, για το σενάριο του «Λαβύρινθου του Πάνα»).

Το «The Shape of Water» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2018.

Guillermo del Toro 607

Διαβάστε ακόμη