Buzz

Τι συμβαίνει μετά του τίτλους τέλους στους «Φύλακες του Γαλαξία»;

στα 10

Κάτι εξίσου αστείο και σουρεαλιστικό όσο και η ίδια τη ταινία. Αν δεν σας αρέσουν τα spoilers σταματήστε να διαβάζετε...

Τι συμβαίνει μετά του τίτλους τέλους στους «Φύλακες του Γαλαξία»;

Εχουμε ήδη εξηγήσει γιατί η ταινία του Τζέιμς Γκαν ορίζει μια δική της, ξεχωριστή περιοχή στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και η αποκάλυψη του τι ακριβώς θα δουν οι υπομονετικοί θεατές που θα μείνουν ως το τέλος όλων των credits του φιλμ, δεν κάνει τίποτα λιγότερο από το να επιβεβαιώνει το πόσο «αλλιώτικη» με την καλύτερη σημασία της λέξης είναι αυτή η superhero movie.

Γιατί αν σε κάθε ταινία της Marvel η post credit sequence χρησιμοποιείται για να αφήσει μια υπόσχεση για την συνέχεια, για να εισάγει έναν νέο χαρακτήρα στο σύμπαν των ταινιών ή απλά να κάνει τα fanboys να περιμένουν με ξέφρενη ανυπομονησία κάτι, το φιλμ του Γκαν έχει μια εντελώς διαφορετική ιδέα για την χρησιμότητά της.

Στις δημοσιογραφικές προβολές της, η ταινία προβλήθηκε δίχως την μετά τα κρέντιτς σκηνή αφού ο Γκαν δήλωνε ότι θα ήθελε να κρατήσει το τι πρόκειται να δουν οι θεατές ως έκπληξη, αλλά φυσικά στις μέρες μας δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να μένει κρυφό.

Ετσι λοιπόν ξέρουμε ήδη τι πρόκειται να δούμε κι αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο από απόλυτα εναρμονισμένο στο κλίμα του φιλμ. Και σε ένα αχανές διάστημα όπου κάθε τι είναι πιθανό.

[Ακολουθούν spoilers]

Ακόμη και η εμφάνιση του Howard the Duck.

Ναι, ένας από τους πιο αλλόκοτους χαρακτήρες που πέρασε ποτέ τα κόμικς στην δεκαετία του 70 και έδωσε μια καταστροφική εμπορικά ταινία το 1986, χωράει στους «Φύλακες του Γαλαξία» και όχι δεν μοιάζει παράταιρος.

Ναι ο Γκαν δηλώνει φαν των κόμικ του Howard the Duck, αλλά ακόμη κι έτσι η εμφάνιση του μετά τα credits του «Guardians» προφανώς δεν υπόσχεται την επιστροφή του στην οθόνη. Ακόμη κι έτσι όμως δεν παύει να είναι ένα θαυμάσιο κλείσιμο του ματιού μια «why so serious?» στιγμή τόσο στους φαν, όσο και στην ίδια την Marvel, μια υπενθύμιση ότι δεν είναι απαραίτητο να τα παίρνουμε όλα τόσο σοβαρά.

Και μια ακόμη μικρή υπενθύμιση γιατί οι «Φύλακες του Γαλαξία» είναι το πιο cool blockbuster της χρονιάς!

Δείτε την σκηνή στο video (όσο υπάρχει ακόμη online)


Δείτε ακόμη:

Οι «Φύλακες του Γαλαξία» θα βγουν στις αίθουσες στην Ελλάδα στις 4 Σεπτεμβρίου από την Feelgood Entertainment