Buzz

Οι «Φύλακες του Γαλαξία» ακούνε ‘80ς

στα 10

Πως συνδέεται το «Escape (the Pina Colada Song)» με το έξω διάστημα; Το soundtrack της νέας ταινίας της Marvel έχει ιδιαίτερα μουσικά γούστα. Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί του μιλούν στο Flix γι αυτά.

Οι «Φύλακες του Γαλαξία» ακούνε ‘80ς

Από το «Hooked on a Feeling» των Blue Suede, που ακούγαμε στο τρέιλερ μέχρι το «I’m Not in Love» των 10CC που είναι το πρώτο κομμάτι που ακούγεται στην ταινία από τα ακουστικά του μικρού ακόμη Πίτερ Κουίλ όσο βρίσκεται στη Γη, οι μουσικές που συνοδεύουν την ταινία του Τζέιμς Γκαν, είναι νοσταλγικά αγαπημένες.

Ο λόγος είναι πως το soundtrack της ζωής του ήρωα, δεν είναι άλλο από μια κασέτα με τον τίτλο «Awesome Mix Vol 1» που αποτελεί τον συνδετικό του κρίκο με την παιδική του ηλικία στην δεκαετία του 80.

Μιλώντας με τον σκηνοθέτη του φιλμ για την μουσική της ταινίας και για το τι θα μπορούσε να περιέχει ένα πιθανό «Awesome Mix Vol 2», ο Τζέιμς Γκαν μας είπε «δεν ξέρω ακόμη τι θα μπορούσε να έχει μια δεύτερη κασέτα, αλλά τα τραγούδια που διαλέξαμε για την ταινία, τα διαλέξαμε για τις συγκεκριμένες σκηνές, οπότε δεν είναι απαραίτητα τα τραγούδια που μου αρέσουν περισσότερο, αλλά ποια τραγούδια θα ταίριαζαν καλύτερα στις συγκεκριμένες σκηνές».

2

«Ολα τα τραγούδια υπήρχαν στο σενάριο εκτός από ένα κια ήταν όλα κομμάτι της ιστορίας της ταινίας και γι αυτό κατά την γνώμη μου λειτουργούν σωστά στο φιλμ. Το να βρω ένα τραγούδι που θα μου άρεσε πολύ και να προσπαθήσω να το χωρέσω στην ταινία δεν είναι κάτι που θα λειτουργήσει απαραίτητα.»

«Σε μια από τις αγαπημένες μου σκηνές στην ταινία, ακουγόταν το «Living Thing» των E.L.O. αλλά την κόψαμε από το φιλμ. Και για μένα αυτό έμοιαζε να είναι το πιο «Φύλακες του Γαλαξία» τραγούδι απ΄όλα, οι E.L.O. θα μπορούσαν να είναι η επίσημη μπάντα των Guardians. Αλλά η σκηνή έπρεπε να φύγει και παρ΄ότι λυπήθηκα, νομίζω ότι η ταινία λειτουργεί καλύτερα έτσι».

2Τα ακουστικά!

Οσο για τους πρωταγωνιστές του φιλμ; Σύμφωνα με την Ζόι Σαλντάνα, η επόμενη ταινία των Guardians «χρειάζεται σίγουρα ABBA και κάτι από τους Hall & Oates, ή τους Air Supply».

Ενώ ο Κρις Πρατ, έχει την δική του άποψη και δεν φοβάται να την τραγουδήσει: «Δεν θα με πείραζε καθόλου να έβλεπα μια σκηνή όπου ο Πίτερ Κουίλ να προσπαθεί να αποπλανήσει μια εξωγήινη με ένα τραγούδι του Λάινελ Ρίτσι (τραγουδά φαλσέτο) “hello, is it me you looking for”. Νομίζω ότι ο Λάιονελ Ρίτσι είναι ο κατάλληλος τραγουδιστής για να αποπλανήσεις μια femalien».

Είμαστε σίγουροι ότι ο Πίτερ Κουίλ ξέρει καλύτερα αυτά τα πράγματα από εμάς, εν τούτοις, είναι σίγουρο πως τα τραγούδια που περιέχει η κασέτα του στους «Φύλακες του Γαλαξία» είναι απολύτως ικανά να σας αποπλανήσουν σε ένα mood εντελώς ‘80ς.Πατήστε λοιπόν το play στο mixtape πιο κάτω, κι απολαύστε...

Guardians of the Galaxy: Awesome Mix Vol.1 from flix.gr on 8tracks Radio.

Δείτε ακόμη:

2

Οι «Φύλακες του Γαλαξία» θα βγουν στις αίθουσες στην Ελλάδα στις 4 Σεπτεμβρίου από την Feelgood Entertainment